Velt opentuin

Tijdens de Ecotuindagen van Velt ontdek je twee dagen lang de geheimen van fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen. Ze worden allemaal ecologisch beheerd. De spuit is er taboe.

De vele gepassioneerde tuineigenaars (168) vertellen met plezier over hun aanpak waarmee je zelf aan de slag kan. Bloemenpracht en de rijke fruit- en groenteoogsten illustreren dat het zonder chemische hulpmiddelen ook kan.

In Oost-Vlaanderen kan je in 24 tuinen terecht. Ze zijn open op zaterdag 6 of op zondag 7 juni of op beide dagen. De tuineigenaars kiezen dat zelf en je vindt alles via www.velt.be/ecotuindagen.

De lokale afdeling van Velt zet de samentuin ‘De Lochtink' (Van Duyssestraat 4 – Lokeren) open. Deze buurtmoestuin werd opgestart in 2014. De leden tuinieren ecologisch en leren van elkaar. Ze maken er ook een toffe ontmoetingsplaats van. Open op zondag 7 juni van 10 tot 17 uur. Gratis.

In Lochristi opendeurt de zelfpluktuin van Alex en Linda in de Kon. Albertlaan 101. Op zondag 7 juni van 11 tot 13 uur is er een Biobabbel met Veltlesgever. Inschrijven noodzakelijk. Meer info  info@rawijs.bewww.rawijs.be

Biobabbel Velt  Rawijs Lochristi

Scroll naar boven