Vijf jongens. Één droom. Koersen

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
De Val Vijf jongens. Één droom. Koersen

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Vijf jongens. Één droom. Koersen.

Een aangrijpend verhaal over jongensdromen doorkruist door de bittere realiteit.

Journalist en auteur Matthias M.R. Declercq brengt het verhaal van vijf jongeren op weg naar een carrière als profwielrenner. Het verhaal begint als de jongeren elkaar vinden aan de Boerekreek in het Meetjesland. Een surfer, een visser, twee wielrenners en één veldrijder. Bert De Backer, Kurt Hovelijnck, Dimitri De Fauw, Iljo Keisse en Wouter Weylandt delen hun ervaringen in de wielerwereld, vanaf het begin, tot aan de successen als profwielrenner en de onvermijdelijke neerwaartse spiraal. De wereld van de koers met zijn loodzware trainingen, prestatiedruk, roem en valpartijen.

De Val  Vijf jongens. Één droom. Koersen

Het is een treffend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van de vijf jonge renners. Mensen kijken naar hen op. Men denkt niet aan vallen, men denkt dat iedereen kan winnen. Dat is het magische aan wielrennen. Het is groots en tragisch tegelijk. Uit het leven gegrepen.

We mogen 2 exemplaren wegschenken en doen dat met deze eenvoudige vraag:

Wedstrijdvraag: over welke sport gaat het boek?

Stuur je antwoord en graag ook je adres naar info@lochristinaar.com voor 3 maart 2022.

Declercq. Matthias M.R.2021. De val. Antwerpen, Uitgeverij Manteau/Standaarduitgeverij N.V. en Savant Book&things b.v. ISBN 978 90 223 3785 1 235 blz.