Voedselbank zamelt in

Het team van vrijwilligers mocht vandaag op de medewerking van Arcelor Mittal rekenen om hun voorraadkasten aan te vullen. Er is ook goed nieuws over hun toekomstige bestemming.

 

vrijwilligers voedselbank Lochristi

Momenteel wordt er minder ingezameld via de warenhuizen en groothandels. Besparingen op stock en verminderde productie maken het de Voedselbank niet makkelijker. Daarom werd voor de eerste maal een personeelsoproep gelanceerd bij Arcelor Mittal. De inzameling werd vervolgend gesorteerd door 10 vrijwilligers van de staalreus en vertrok enerzijds naar Evergem en anderzijds naar Lochristi. Ook de scholen hier zamelen éénmaal per jaar in op basis van de lijst die hen wordt gegeven. De verdeling zal pas in januari 2023 gebeuren. Momenteel worden zo’n 60 pakketten klaargemaakt voor ongeveer 175 mensen.

vrijwilligers Arcelor Mittal Voedselbank Evergem Lochristi

Vier dames van Sidmar kwamen naar Lochristi. Isaura De Baets, Brigitte Neyt, Manon Cambron en Anne Van Hoorick uit Zaffelare kwamen met 3 wagens, volgeladen met ingezamelde producten. Tomaten in blik, pasta, rijst, melk, verder koeken, ontbijtgranen en ook pampers/wegwerpluiers (iets waar Voedselbank steeds grote nood aan heeft), schoonheidsproducten, tandpasta, tandenborstels, zakdoekjes en nog veel meer.  

vrijwilligers Arcelor Mittal Voedselbank Lochristi

Nieuw distributiepunt

Er is nood aan een nieuwe stek aangezien de leegstaande en vroegere woning van de deken wordt afgebroken. De onderhandelingen lopen nog en goede afspraken maken uiteraard goede vrienden. Er is nog een weg te gaan maar daar werken ze samen aan. De kans is heel groot dat de kerk in het centrum een nevenbestemming krijgt – liturgie blijft – en die zou ter beschikking gesteld worden van de Voedselbank – Welzijnsschakels.

Een deel van de kerk zou met verplaatsbare panelen afgesloten worden. Er moeten onder meer nog aanpassingen gebeuren voor verlichting en elektriciteit. Er is een werkgroep opgericht waarbij de gemeente, de kerkfabriek, de parochie en de 18 vrijwilligers betrokken zijn.

Momenteel is er in de kerk alleen op dinsdag een eucharistieviering, als het marktdag is. Huwelijken en begrafenissen gaan er soms nog door maar voor kleine groepen. In Hijfte is de ‘hoofdkerk’.

vrijwilligers Arcelor Mittal Voedselbank Lochristi

Scroll naar boven