Vogelvriendelijk nieuws

Jean Marie
0 reactie(s)
Marc de Bel ambassadeur Vogelbescherming Vlaanderen

© Bennie Vanderpiete

Cabaretier Geert Hoste gaf dit weekend het ambassadeurschap van Vogelbescherming Vlaanderen door en Partago kon hier op veel belangstelling rekenen.

Vogelbescherming Vlaanderen

Geert Hoste was 13 jaar lang ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen. Elk trimester schreef hij ook een column in het ledentijdschrift ‘Mens en Vogel’ en zo kwam hij tot 51 soms heel kritische stukjes. In 2004 verscheen zijn eerste bijdrage ‘ Met alle Maltezen maar niet met den dezen’. Het was snoeiharde kritiek op de ongebreidelde jacht op en de vangst van trekvogels.

"Wat me het meest naar de keel greep, was het verhaal van de slachtingen op het liefelijke eiland Malta. Maltese jagers zijn vreselijker dan de massavernietigingswapens van Saddam en Bush samen. Het merkwaardige is dat er op Malta in de velden her en der bordjes staan met daarop ‘Riservado’. De meeste toeristen denken dat het om natuurreservaten gaat, maar neen, niet alles wat blinkt, is een goudvink. Het zijn gereserveerde jachtvelden. Eeuwige jachtvelden voor de trekvogels."

Geert Hoste ontving een kunstwerk van de Engelse kunstenares Barbara Franc en ja het was een vogel, een groene specht.

Marc de Bel neemt het vanaf nu over. De jeugdschrijver die ook mee de naam Kruisem bedacht en promootte voor de fusie tussen Zingem en Kruishoutem was in oktober 2017 te gast tijdens de Tuindagen van Beervelde.

Partago

Partago elektrisch autodelen

Veertig geïnteresseerden daagden op voor de voorstelling van autodelen met Partago. Met infomomenten en testritten werd iedereen geïnformeerd. Interesse was er ook van senioren die minder frequent autorijden. De aankoop blijft een grote hap uit het budget.

Je wordt lid door de aankoop van 1 aandeel van 250 euro en verder heb je keuzetarieven volgens gebruik. Zie www.partago.be/onze-tarieven.html

Wie er uit stapt (minimaal 1 jaar lidmaatschap verplicht) krijgt zijn geld terug. Volgens de belangstelling kunnen 1 of meer auto’s hier autodelend ingezet worden. Het wordt de Renault Zoë.