Volvo trucks en cars

Jean Marie
0 reactie(s)

We sprokkelden wat nieuws over de assemblagefabrieken van Volvo in Oostakker en dit zowel voor Trucks als Cars.

Renault kreeg 1.47 miljard euro voor 6.5% van de Volvo-aandelen. Volvo is sinds enige tijd in handen van het Chinese Geely en Renault een vervlogen partner. De Franse constructeur kan hiermee verder zijn schulden afbouwen en de investeringen in Rusland, China en Frankrijk financieren.

Terwijl het autosalon al een tijdje achter ons ligt, geeft 2012 niet zo’n rooskleurige cijfers in verband met de autoverkoop door Volvo. Deze daalde met 6.1%. Volvo Cars Gent hield vrij goed stand en produceerde meer dan 258.000 wagens maar moet in februari toch 3 dagen technische werkloosheid inlassen. Het contract van 300 tijdelijke medewerkers wordt niet verlengd en daalt de dagproductie met 5 eenheden. De productie van de C30 werd in december al stopgezet. Ook de elektrische versie heeft geen toekomst meer en het is de vraag wat men doet met de centen die het kreeg van de Vlaamse regering?

 Er werden in totaal 421.951 Volvo’ verkocht. De XC60 is het populairst met 112.000 stuks.

Volvo Trucks gaat in China nauw samenwerken met Dongfeng Motor Company en investeert 900 miljoen dollar in dit ‘venture’. De alliantie moet Volvo makkelijker toegang geven tot de Chinese markt. Vandaag 6 februari geeft de vrachtwagenconstructeur in Stockholm een volledig overzicht voor 2012. In november werden wereldwijd 9.446 trucks gebouwd wat een daling was met 17% tegenover dezelfde maand 2011.

Er is wat ongerustheid bij Cars (al dan niet terecht?) en Minister President Peeters trekt begin april richting Zweden. Hopelijk keert hij terug met werkzekerheid voor zo velen.