VROB dit weekend vanuit Speurdonkhof met optredens

Bennie
0 reactie(s)
VROB Sep22 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

VROB in het Speurdonkhof, het leverde al heel wat mooie momenten op. Ook dit weekend zendt de evenementenradio uit vanuit de hoeve in de Busstraat in Zaffelare en zijn er een drietal optredens.

De maand september loopt op zijn laatste beentjes en dus is het terug tijd voor een weekendje VROB. Nadat ze vorige maand uitzonden vanop de kermis in Oudenbos, is de evenementenradio deze keer terug te gast in het Speurdonkhof. En daar horen dan ook optredens bij.

Deze avond (vrijdag 23 september) is er een optreden van de muziekschool Lochristi. Heel wat jeugdig zangtalent zal, onder leiding van Robin Boel, zijn/haar beste beetje voorzetten. Het optreden begint om 20.15 uur en kan gratis bijgewoond worden.

Morgen, zaterdag 24 september, is het eerst de beurt aan de akoestische band “Blues From The Attic” (https://bluesclassics.wixsite.com/bluesfromtheattic/home ). De band brengt verschillende stijlen van blues en roots muziek. De nummers kregen een eigen stempel, maar met respect voor het werk van de oorspronkelijke artiest. Nadien is er nog een optreden van Gentenaar Nico Pauwels aka “Mystic dreams”. Ook die optredens kan u, vanaf 19 uur, gratis bijwonen.

Radioprogramma’s

Verder kan u het hele weekend luisteren naar de vertrouwde radioprogramma’s? Het volledige zendschema vindt u hier (http://91.183.40.152/VROB/#/events/112/program). Het is alvast uitkijken naar TBC op zaterdag waarin u, net voor het nieuws van 16 uur, een nieuwe aflevering van “De Chroniqueur” van Evarist Ganzelever mag verwachten. 

Zaterdag zullen er ook live interventies zijn met een “vliegende reporter” tijdens de picknick wandeling van Cultuursmakers (https://www.cultuursmakers.be/lochristi/activiteiten/doe-niet-zo-sapiens...) in het dorp van Lochristi.

VROB - Sep 22 - © Bennie Vanderpiete

Op zondag, van 11 tot 13 uur, neemt Nicky terug plaats achter de micro. Zij krijgt deze keer de burgemeesters Yves Deswaene (Lochristi) en Rudy Van Cronenburg (Wachtebeke) op de aperitief. Wie ook graag zijn/haar aperitiefje nuttigt in het Speurdonkhof is dan welkom en het publiek kan ook vragen stellen aan de beide burgervaders. Net na 12 uur is er dan de “Music on Sundays” die deze keer toegelicht wordt door Jean Marie van Lochristinaar.

Evenementenradio VROB vanaf vrijdag 23 september om 16 uur, tot zondagavond 25 september om 20 uur. Te beluisteren via FM op 97.2 MHz of online www.vrob.be. Optredens of een uitzending bijwonen kan dit weekend gratis in het Speurdonkhof, Busstraat 11, Zaffelare.