VROB Large heeft na D’en Hugo, Blues from the Attic en de muziekschool nog een sterke eindsprint in petto

Na een kleine “nieuwjaarspauze” ging woensdag het 2de deel van de optredens van VROB Large van start met Den Hugo en Blues from the Attic. Gisteren was het dan de beurt aan de muziekschool Lochristi. VROB Large maakt zich nu op voor een sterke eindsprint met Tante Carla, Elsy & The Servants om dan zondag te eindigen met vuurwerk. Daar zal Pokerface voor zorgen.

D’en Hugo

Met D’en Hugo werd 2024 alvast verrassend ingezet bij VROB Large. Deze rapper uit Sint-Niklaas werd door Dirk (the godfather van VROB) ontdekt tijdens de vorige editie van Wintervonken in Sfeervelde. Het klikte onmiddellijk tussen beide heren en dus kwam D’en Hugo met veel plezier een straf staaltje rap brengen in het Speurdonkhof. Zijn teksten zijn rauw, puur, eerlijk en uit het leven gegrepen. Ze nemen je bij de keel, zijn soms herkenbaar, doen je lachen en ook even stil worden. Zijn rappersmoves en overgave zijn de kers op de taart. Misschien hoorde je hem tijdens de Warmste Week wel op jouw radio voorbij rappen?  Wie het miste en nieuwsgierig is, vindt D’en Hugo terug op Spotify en YouTube. Schenk je tijdens het luisteren zeker een glas rosé in.

Blues from the Attic

Daarna werd het over een geheel andere boeg gegooid door Erik (Paredis) en Marc (Roose) van Blues from the Attic. Ook vorig jaar was dit duo te gast in het Speurdonkhof. Erik, een ware gitaarvirtuoos die les kreeg van o.a. wijlen Tiny Legs Tim is eveneens een vat vol bluesgeschiedenis. Hij boeit zijn publiek dan ook erg met zijn verhalende bindteksten. Wist u dat er ooit een bluesplaat vergezeld van een platenspeler met een satelliet de ruimte werd ingestuurd?

Marc, een voortreffelijke drummer, is Eriks rots in de branding die het optreden staande houdt wanneer Eriks kazoo ongeplande manoeuvres maakt. Het duo neemt je mee van Missisipi tot Eastfields (Oostakker) met nummers van o.a. Robert Johnson, Blind Willie Johnson, Big Joe Williams en Tiny Legs Tim.

Dit dubbelconcert trok toch zo’n 60-tal gegadigden naar het Speurdonkhof en was daarmee een mooie opener van het nieuwe jaar.


Muziekschool Lochristi

Gisterenavond bood VROB Large dan een podium aan het muzikaal talent van de muziekschool Lochristi. En zij zorgden voor een erg gevarieerd programma van 2 uren. De 41-jarige Kristof Neyt mocht de avond openen. Hij volgt al 4 jaar pianoles aan de muziekschool waarvan zijn broer voorzitter is.
Kristof bracht 3 ingetogen stukjes en kreeg het Speurdonkhof muisstil. Hij eindigde zijn instrumentaal gedeelte met een heel erg mooie tango om dan 7 covers te brengen met de 18-jarige Yana Foucart achter de micro. Yana is een meisje uit zijn kennissenkring met wie hij wel meer een muzikaal gelegenheidsduo vormt. Naast een aantal covers verrasten ze met een gedicht van de tante van Yana dat ze op muziek gezet hadden. Het ca 40-koppige publiek kon het wel smaken en kreeg “All of me” van John Legend als bisnummer.

Na de pauze was het dan de beurt aan een aantal jongere leerlingen. Alisa Baelen bewees eerst wat voor een muzikale duizendpoot ze is. Het 11-jarige meisje volgt al 6 jaar pianoles, speelde 2 nummers om daarna “Speechless” te zingen. Ook de broers Simon en Robbe De Caen demonstreerden hun talent aan de piano en brachten ook een aantal hits met daarbij o.m. “Viva La Vida” en “Changes”.  Maar de grootste verrassing kwam helemaal op het einde. Noor Van de Capelle liet zich op de piano begeleiden door Robin Boel en bracht 3 covers. Na “What about Us” (oorspronkelijk van Pink) volgden ook nog “Meisje van honing” van Pommelien Thijs en een sterke versie van “Chasing Pavements” van Adèle. Een daverend applaus volgde voor Noor. En toen Dominique daarna bekendmaakte dat Noor net gisteren haar 14de verjaardag vierde, volgde er nog een “Happy Birthday”. Noor Van de Capelle…onthouden die naam!

Volgende optredens:
Vrijdag 5 januari: Tante Carla
Zaterdag 6 januari: Elsy & The Servants
Zondag 7 januari: Pokerface

De optredens beginnen om 20.00 uur. De deuren openen een uurtje voor het optreden begint. Reserveren is niet noodzakelijk! Optredens kan u gratis bijwonen in het Speurdonkhof, Busstraat 11 in Zaffelare.
 

Video “Chasing Pavemants” – Noor Van de Capelle

 

 

 

 

Fotoreeks
(Klikken op facebook logo om de reeks te openen)

 

 

 

Scroll naar boven