VROB large was één groot muzikaal feest met (bijna) 1000 gasten

13 dagen VROB Large vlogen voorbij. Walis mocht op 26 december het “festival van de lokale bands” openen en dat was meteen een knaller. Afgelopen vrijdag mocht Tante Carla dan het slotweekend inzetten en deed dat met verve. De dag erna was het de beurt aan Elsy & The Servants en gisteren plaatsten Pokerface en Evarist Ganzelever dan het orgelpunt. De 12 optredens lokten bijna 1.000 toeschouwers naar het Speurdonkhof.

In onze derde, en laatste, bijdrage over deze VROB Large blikken we terug op de voorbije drie dagen.

VROB Large © Bennie Vanderpiete

Tante Carla, ijzersterke performance!

De komst van “Tante Carla” op de eerste vrijdag van 2024 was een regelrecht schot in de roos! De FOMO (Fear Of Missing Out) bleek groot want al ’s middags vermeldde de Facebookpagina van VROB dat de zaal volzet was. Wie niet gereserveerd had kon nog terecht kon in het zaaltje achteraan om mee te volgen op het scherm. De passage van dit feestbeest tijdens de vorige editie van VROB Large bleef duidelijk niet onbesproken in Lochristi en ver daarbuiten want uiteindelijk zakte toch zo’n 140 man af naar het Speurdonkhof om de zevenkoppige partyband aan het werk te zien.

VROB Large © Bennie Vanderpiete

Zangeres Karen Fabry, backing vocal Mireille D’hossche, leading gitarist Peter Capon, Lootse ritmegitarist Steven Braeckman, bassist Tom Mortiers, pianist Alex Segers en drummer Alain De Munter gaven er een ferme lap op en zetten het kot op stelten. De hele zaal ging los bij meezingers zoals “I’m a believer”, “Psychokiller”, “Iedereen is van de wereld”, “Lieve kleine Piranha”, “Maria”, “Ik wil je”, “Sex on fire” e.a. … Ook de gitaarrifjes wist men te smaken want nummers als “Come together” en “Saturday Night” werden tevens enthousiast onthaald.

VROB Large © Bennie Vanderpiete

Karen was helemaal in topvorm en het publiek at dan ook uit haar hand. De opeengeplakte menigte hield haar niet tegen om zich nu en dan eens tussen het volk te mengen en hier en daar een individu diep in de ogen te kijken terwijl ze zich uit volle borst gaf. Toen ze met de micro in de hand op een (toevallig) lege stoel in de zaal ging staan, werd iedereen helemaal wild. Deze leading lady werkte duidelijk aan haar performance skills. De FOMO was dus absoluut terecht. Wie er niet bij was heeft iets gemist! Onderaan dit artikel vindt u niet enkel een fotoreeks maar ook een opname van “Psycho Killer” van Tante Carla.

VROB Large © Sofie De Coninck

Elsy & The Servants, een feelgood vibe

Ook zaterdag gingen alle tussendeuren open in het Speurdonkhof en liep de zaal aardig vol voor Elsy & The Servants. Frontvrouw Els Van Campenhout liet zich alvast niet kennen want ondanks haar keelontsteking (en bijgevolg stemproblemen) ging ze voluit. Met drumster Ellen Moerman achter zich – en gitarist Jurgen Van Bouchaute en bassist Patrick Bonne naast zich – kreeg ze de eerste muzikale zorgen toegediend. Ook de thee van Wienke, de dochter van Jurgen die u vorige week samen met vaderlief als het duo Semper Pie aan het werk kon zien in het Speurdonkhof, deed wonderen. En gelukkig maar want “The show must go on”!

De nummerkeuze van deze band was er in elk geval eentje naar het hart van de 40-plussers met muzikale flashbacks naar hun kindertijd en jeugd. Zij konden ongetwijfeld de integrale setlist samensprokkelen op de cassettes, platen en cd’s in hun archieven. De sfeer zat er van bij het begin in toen “Pretty Woman” werd ingezet. En met “Denis”, “Venus”, “And she was”, “Here comes your man”, “What I am” en “Dreams” (van Fleetwood Mac) werd de feelgood vibe alvast verdergezet tijdens deel één.

VROB Large © Sofie De Coninck

Het tweede deel werd een ode aan vrouwelijke artiesten want o.a. Garbage, Intergalactic Lovers, Sylvie Kreusch, Sheryl Crow en Suzanne Vega passeerden de revue. De tieners van de jaren ’80 en ’90 konden “I’m only happy when it rains”, “All I wanna do” en “Luka” in elk geval meezingen.  De set kwam op een absoluut hoogtepunt met “I Love rock ’n roll” van Joan Jett & the Blackhearts. Zowat het voltallige publiek keelde met veel plezier het refrein mee en werd daarbij enthousiast aangemoedigd door Els.

Het Speurdonkhof wilde aan het eind maar al te graag een bisnummer horen. Daar waren Elsy en haar Servants niet helemaal op voorzien. Na een blitsoverleg sloot de band hun uitstekende set af met hun favoriete nummer “Dreams” van “Fleetwood Mac”. Daarmee eindigden ze mooi in stijl.

VROB Large © Bennie Vanderpiete

Pokerface

Het mocht gisteren dan wel de laatste dag van de kerstvakantie zijn toch vonden een 70-tal fans de weg naar het Speurdonhof voor het optreden van Pokerface. En de zevenkoppige partyband had er duidelijk zin. De energieke frontvrouwen – Nancy De Rouck uit Lokeren en de Nederlandse Sandra Den Hartog – namen het publiek mee op een muzikale reis met die uiteindelijk 2,5 uren zou duren. 20 grote pop- en rockklassiekers stonden er op de playlist. Al bij het vierde nummer (“Bad case of lovin’ you” – Robert Palmer) werd er uit volle borst meegezongen.
VROB Large © Bennie Vanderpiete

Toen de band na de pauze achtereenvolgens “Pokerface” (Lady Gaga), “Sweet Dreams” (Eurythmics) en “Proud Mary” (Tina Turner) bracht, werd er al duchtig met de heupen geswingd. Het publiek kreeg er niet genoeg van, zelfs niet na 3 bisnummers. En dus volgde er nog een kwartet stevige rocksongs dat besloten werd met “Iedereen is van de wereld” (“En ik hef het glas op jouw gezondheid”). Pokerface kwam, zag en… veroverde het publiek. VROB Large eindigde zoals het begon, met een knaller!

VROB Large © Bennie Vanderpiete

Evarist Ganzelever: “VROB Large, een sterk merk”

Op vraag van Dirk Vanluchene nam Evarist Ganzelever daarna het slotwoord van deze VROB Large voor zijn rekening. Hij blikte op eigenzinnige wijze – kort en bondig – terug op 13 dagen uitzending met12 optredens.

Beste aanwezigen en meerwaardezoekers.

De CEO en medewerkers van Evenementenradio VROB hebben me gevraagd een korte lijkrede uit te spreken naar aanleiding van deze Large-editie. Na een hoogmis als deze – al dan niet gregoriaans gezongen in de late uurtjes (by the way:Pokerface julie waren uitmuntend) – die twee weken de Busstraat en de media domineerde én waarvan ik intussen weet dat, eens een oude schuur in de fik staat, deze nog amper te blussen valt, dán kan je echt spreken over large.

VROB Large, een sterk merk waar je zowel een jaar mee kunt eindigen als beginnen. Een gebeuren dat klanken niet alleen een aangezicht geeft, maar vooral mensen ongedwongen weet te verbinden.

Laten we vooral dat laatste meenemen als we hier straks de deur uitstappen of strompelen.

Er is hier al veel applaus achtergebleven. Kan er nog eentje bij voor Pokerface en, vooral, voor het hele VROB-team inclusief Annick en Arnold voor het ter beschikking stellen van hun prachtige locatie??

VROB Large © Bennie Vanderpiete

VROB is er terug in februari.

Nu de rust teruggekeerd is in het Speurdonkhof, is het ook tijd voor de korte “winterslaap” van evenementenradio VROB. Geen uitzending in januari en dat is dus een ideale gelegenheid om de blauwe studiowagen even onder handen te nemen en voor te bereiden op een nieuw radiojaar. En dat start dan opnieuw eind februari met uitzendingen vanuit Zaffelare.

Video: Tante Carla – “Psycho Killer”

Fotoreeks
Klikken op het facebook logo om de reeks te openen.

 

 

 

Scroll naar boven