VROB loodst u door de verkiezingen

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Dit weekend is er de grote stembusslag. Een gebeurtenis die evenementenradio VROB niet aan zich laat voorbijgaan. Zij zullen het hele weekend live uitzenden met een aangepaste programmatie.

De verkiezingen beheersen het straatbeeld en dit weekend is het dan eindelijk zover.
Zondag moet/mag iedereen in het stemhokje een of meerdere bolletjes rood kleuren.
Het blijft een bijzondere - en belangrijke – gebeurtenis.
En dan is uiteraard ook VROB van de partij. De evenementenradio zal uitzenden vanuit “het glazen huis” (de container van Sleeplife) die voor de gelegenheid opgesteld wordt op de parking achter het gemeentehuis.
VROB gaat vanaf morgen – vrijdag 12 oktober – om 16 uur in de ether met een aangepaste programmatie en blijft op antenne tot zondag 14 oktober 22 uur. Deze keer is de zender terug te beluisteren op 87,6 MHZ of via www.VROB.be .

Groot verkiezingsdebat op zaterdag

Zaterdagnamiddag, van 13 uur tot 19 uur, wordt het programma “De laatste loo(d)(t)jes” uitgezonden. Het wordt een groot politiek debat tussen de verschillende partijen. In de tijdspanne van 6 uren zullen heel wat thema’s aan bod komen:
13.00 uur Milieu
13.35 uur Mobiliteit
14.15 uur Openbare werken en infrastructuur
14.45 uur Cultuur
15.25 uur Middenstand en economie
16.00 uur Financiën
16.40 uur Sport
17.15 uur Senioren
17.50 uur Jeugd

Om 18.25 uur krijgt elke partij een laatste keer het woord voor welgeteld 60 seconden. En dan gaat de micro onherroepelijk toe.
Dirk Vanluchene en Dominique “Nicky” Van Imschoot zijn de presentatoren van dienst.
Een “Lootse luisteraar met scherpe pen en tong” zal na elk onderwerp zijn indruk van het debat verwoorden.

Sfeer en resultaten op zondag

Zondag is dan de grote verkiezingsdag. Nicky en Gilbert presenteren traditiegetrouw om 11 uur “De Praatbarak”.
Praatgasten zijn het Franciscuskoor van Lochristi en vzw Reinaert. Die laatsten komen vertellen over hun “Wintervonken”. Ook de organisatie van de 4 Urenloop werd uitgenodigd en Lochristinaar brengt er opnieuw zijn Music on Sundays.
Van 14 uur tot 22 uur is er dan het programma “Lochristi stemt” waarin een 5-tal presentoren mekaar zullen aflossen. De hele middag zal VROB de sfeer opsnuiven aan de stemlokalen, oor hebben voor de resultaten in een aantal belangrijke steden en uiteraard ook de uitslagen uit (groot) Lochristi passeren in het glazen huis om een eerste reactie te geven. 

Tussen de verkiezingsuitslagen door zal Gilbert ook de sportuitslagen brengen (“Lo sport in ’t kort” tussen 17 en 19 uur).

14 Oktober wordt een belangrijke dag en VROB zal uw gids zijn!