VROB zorgt voor muzikale kerst- en eindejaarsperiode

Bennie
0 reactie(s)

© Titelfoto & tekst Bennie Vanderpiete

Evenementenradio VROB zendt dit weekend uit vanop de Kerstmarkt. Volgende vrijdag verhuizen ze hun studio naar het Speurdonkhof in Zaffelare voor de jaarlijkse VROB Large. Deze keer met vrijwel elke dag een concert.

Voor de radiomakers van VROB breken terug drukke tijden aan. Net als de voorbije jaren zullen ze volop present zijn tijdens de Kerst- en nieuwjaarperiode.
De evenementenradio kon de voorbije 4 jaren gebruik maken van de woning van Raf Boone in Dorp-Oost 5 om er zijn “pop-up studio” in te richten en “living room concerts” te organiseren. Maar het pand wordt momenteel gerenoveerd en omgetoverd tot een eethuisje dat eind februari zijn deuren zal openen. Dus diende er gezocht naar andere oplossingen.

VROB en de Kerstmarkt

Zondag is er de traditionele Kerstmarkt in Lochristi. Evenementenradio VROB zal dit jaar zijn mobiele wagen opstellen ter hoogte van EDUGO. Vrijdag 13 december om 16 uur gaan ze in de ether en zenden uit tot zondag 15 december om 21 uur.  Luisteren kan via 97,2 MHz, op www.vrob.be of op de Kerstmarkt. Want de evenementenradio zal ook de muziek verzorgen op het event.
Vrijdagavond – van 20 tot 22 uur – is er een speciale uitgave van Rockline met Wim & Wim. De ene Wim – Wim Coppens – zal presenteren. De andere Wim is ook van Lochristi afkomstig en kent u als radiomaker Wim Oosterlinck van radio2, Studio Brussel en nadien Q-Music.

Zondag, tussen 11 en 13 uur, ontvangt Dominique o.m. Ilse Martens om te praten over de actie “Long May You Run”. Anne van Lochristinaar zal aanwezig zijn om de “Music on Sundays” voor te stellen en uiteraard is er al een vooruitblik naar de VROB Large. U kan het allemaal live meemaken op de Kerstmarkt en VROB steunen door iets te drinken in het tentje bij hun mobiele studio.

VROB Large

Tijdens de Kerst- en nieuwjaarsperiode is er terug de jaarlijkse VROB Large. Vrijdag 20 december om 16 uur starten onze radiomakers met hun “jaarlijkse marathonuitzending”. Dit jaar terug met 17 dagen lokale radio, te beluisteren op 97.2 MHZ of www.vrob.be.
Niet minder dan 13 groepen en artiesten komen live optreden. Die concertjes zijn vrij toegankelijk voor het publiek, maar kan u ook beluisteren op de radio, telkens van 20 tot 22 uur. “The place to be” is deze keer het Speurdonkhof in de Busstraat 11 te Zaffelare.

Rocksaloon

Rockline, het vaste programma van Wim Coppens op vrijdagavond, wordt omgetoverd tot Rocksaloon met telkens een optreden. “Distractors” waren voorzien op 20 december, maar moeten verstek geven. Op dit moment wordt nog ijverig gezocht naar een waardige vervanger.

Op 27 december is het de beurt aan “NLX”, een splinternieuwe Nederlandstalige Gentse rockband “met een hoek af”.  De 6 vrienden met een passie voor muziek hebben ondertussen een repertoire met een 15-tal eigen nummers opgebouwd, waaruit ze die avond zullen putten.
Down the Lees” kan u beluisteren op 3 januari. Deze driekoppige Gentse band brengt alternatieve rock, Indie-rock en slowcore. Recent verscheen hun 3de album “Bury the Sun”.

Turtle Wex, de muziekschool, Semper Pie en Coup de Frein

Op het programma ook een aantal lokale “oudgedienden” die u de voorbije jaren al kon horen tijdens VROB large. Uitgebreid voorstellen hoeft dus niet meer. Op 23 december treedt “Turtle Wex” op. Op 28 december is het aan “de muziekschool van Lochristi” en “Semper Pie” kan u beleven op 30 december. Geert Poelman, Carolien Blancquaert en Jozef “Chief” De Wever spelen met “Coup de Frein” op zaterdag 4 januari. Lekker lokaal en ongetwijfeld zullen er die avonden ook nog bisnummers gespeeld worden na 22 uur.

Kersthappening op 26 december

De muziekschool van Lochristi kan u ook op 26 december, 2de Kerstdag, aan het werk zien en horen. Die avond vindt in het Speurdonkhof – voor de 5de keer ondertussen al – de Kersthappening plaats ten voordele van Mozaïek Oostakker. Het evenement wordt muzikaal opgeluisterd door het kinderkoor Tumult en het jongerenkoor SCABAM (om 17.30 uur) en het jazzkwartet (om 19.30 uur). “Top of the bill” is het optreden van Bluesy Muloosey om 21 uur.


 
Chris Corn

De voorbije jaren was het telkens drummen in de woonkamer van Dorp-Oost om een plaatsje te bemachtigen voor het optreden van Chris Corn. Christophe groeide ondertussen uit tot een vaste waarde bij VROB Large. Op zondag 29 december zal hij terug voor een topavond zorgen in het Speurdonkhof.

Nieuwe bands, ook eens jazz

Onze evenementenradio haalt tijdens deze VROB Large ook een heel aantal – deels nieuwe - bands uit de wijde omgeving naar Lochristi. Op 21 december kan u gaan luisteren naar “Three Keys”. Deze akoestische coverband bestaat uit 2 ervaren gitaristen en een jonge – zeer getalenteerde – zangeres. Verheug u op een avondje moderne pop, folk en rock in een intieme setting.

Jazzliefhebbers stippen nu al best 22 december aan in hun agenda. “Miss Elise Sings Swing Jazz' is het nieuwe project van zangeres Liesbeth Ysebie (Miss Elise). Zij laat zich omringen door muzikanten met bewezen parcours en het resultaat mag er zijn! Een pittige mix van Swing Jazz, Jazz, Show Tunes en Big Band songs. De ene keer energiek, een andere keer erg ingetogen en intiem.

“Les Poulains Flandriens” zijn twee vrienden uit de buurt van Ninove die samen een passie delen voor snaarinstrumenten, Belgische bieren en de voorjaarsklassiekers. Jonathan Badisco en Kim De Turck brengen op 2 januari akoestische versies van Belpop hits.

“Old Scool” mag de concertreeks op 5 januari afsluiten. Deze pretentieloze oude rockersband uit Wachtebeke brengt vol enthousiasme hits van vroeger en nu. Van “Bad Moon Rising” tot “Blauw”, van “Proud Mary” tot “Meisjes”.

Dit avondje nostalgie is dan ook het einde van deze VROB Large, want op 5 januari om 22 uur weerklinkt de eindtune en gaat VROB in winterslaap. Uiteraard zijn er tijdens de kerstvakantie ook de klassieke VROB-programma’s zoals de Praatbarak, Zondags aperitief of de foute Top 30 (op 23 december van 18 tot 20 uur). Maar daarover leest u hier binnenkort meer.