Vzw Reinaert schenkt 2000 euro aan MOK

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Het was verzamelen geblazen, vrijdagavond, in de koffiebar van MOK. Vzw Reinaert kwam er langs met een cheque van 2.000 euro, de opbrengst van de eerste 2 “wintervonken-concerten”.

Vzw SC Reinaert en Sfeervelde

De vzw SC Reinaert is een relatief jonge ploeg die ongeveer 2 jaar geleden de vraag kreeg van het toenmalige bestuur van de Dekanale vzw Sint-Daniël om hun werk verder te zetten.
Deze nieuwe vzw heeft tot doel het sociaal en cultureel draagvlak in Lochristi te ondersteunen. Er is niet alleen de naamswijziging, maar ook een inhoudelijke verruiming.
Begin mei 2018 volgde dan de officiële opening van Sfeervelde. Deze multifunctionele zaal in Beervelde wordt ter beschikking gesteld van de inwoners. De zaal kan gehuurd worden om er (socio-culturele) activiteiten te organiseren en de vzw wil er ook mensen samenbrengen voor een concert, tentoonstellingen …

Wintervonken met Erline van Hijfte en “Coup de Frein”

“Wintervonken” is een eerste project van deze vzw. Gedurende de winter worden 4 concerten georganiseerd. De artiesten treden op - voor een vaste en beperkte vergoeding - en de opbrengst van deze avonden wordt geschonken aan een goed doel. Deze winter is dat MOK.
Eind oktober beet Erline Van Hijfte de spits af en gaf een fel gesmaakt optreden in de nieuwe zaal. Op 24 november liep Sfeervelde een 2de keer (bijna) vol voor een muzikale avond met “Coup de Frein”.

2.000 Euro voor een busje voor MOK

Vrijdag kwam vzw Reinaert dan de opbrengst van die 2 concerten overhandigen. Thomas Van Hoorick en de hele ploeg glunderden, want ze mochten een cheque van 2.000 euro in ontvangst nemen. Een erg mooi bedrag!

MOK staat voor “Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken”. Deze organisatie biedt in Beervelde - aan meerderjarige personen met een beperking of met nood aan extra zorgen - begeleid studiowonen en dagbesteding aan.

MOK telt 11 wooneenheden” aldus Thomas na de overhandiging. “Op dit moment wonen hier 10 personen: 2 vijftigers en 8 jongere gasten.Binnenkort verwelkomen we een 11de bewoner en zullen we dus een volle bezetting hebben.
Onze grootste nood op dit moment is aangepast transport. We sparen daarom voor de aankoop van een geschikt transportmiddel en deze cheque is dus meer dan welkom. Het is ons streefdoel tegen volgende zomer over dit busje te kunnen beschikken
.”  

Erg leuke koffie-en soepbar

7 van onze bewoners helpen ook mee in onze koffie- en soepbar” vervolgt Thomas.  “Deze is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 9 uur tot 17 uur. Je kan er niet alleen iets komen drinken of van een lekkere pannenkoek of wafel genieten.s Middags kan je er voor een zeer democratische prijs een lunch nuttigen: soep, een slaatje, een croque en binnenkort staat er ook quiche op de kaart.

’s Zaterdags kan je hier ook ontbijten.Voor het ontbijt moet je wel reserveren. Ook grotere groepen die willen komen lunchen of van ons gebak genieten, melden zich best vooraf aan.

We mogen ook steeds meer fietsers verwelkomen die hier een leuke – en lekkere – halte ontdekken.”

Michael Goessens op 25 januari

Het volgende optreden in de reeks “Wintervonken” is een warm concert van Evergemnaar Michel Goessens.

" Een observator van het alledaagse leven die dit alles in beklijvende songs giet. Snedig, puur en eerlijk. Het resultaat is steeds weer herkenning, een lach en soms plaatsvervangende schaamte en gêne. Ongemakkelijk op je stoel schuifelen hoort er bij, want verbergen we niet allemaal liever de kleine, scherpe kantjes? Goes legt ze bloot, weet ze prachtig te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor. De moerstaal is het “Sleins” (Sleidinge ), een dialect dat  even muzikaal klinkt als pakweg Engels of Frans.”

Dit concert vindt plaats op 25 januari om 20.30 uur in zaal Sfeervelde te Beervelde. De inkom bedraagt 6 euro.Tickets reserveren kan per mail naar wintervonken@vzw-reinaert.be   

Muziekschool op 22 februari

De muziekschool van Lochristi mag op vrijdag 22 februari dan de reeks “Wintervonken” afsluiten.
Simon Neyt liet ons alvast weten dat het een mix wordt van solo-optredens, zang en instrumentaal, met nummers gebracht door een koor. U mag zich bovendien verheugen op een gitaarensemble. Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke avond.

Of er ook concerten komen in de lente of de zomer? Concrete plannen zijn er nog niet. Maar de goesting is er alleszins” klonk het eensgezind bij Reinaert voorzitter Erwin Van Damme en Peter Vervaet.