Werken N70 Dorp Oost en West bijna klaar

Jean Marie
0 reactie(s)
Werken N70 Dorp Oost en West Lochristi bijna klaar

Tekst - Foto JMDB ©

De werken hebben een weekje langer geduurd maar ‘t is bijna zover. In de nacht van vrijdag op zaterdag zouden ze de signalisatie verwijderen. Dan kan het verkeer terug normaal verlopen. Volgende week woensdag zal AWV zich langs de steenweg posteren met een kleine attentie om passanten te bedanken voor hun geduld en om het nieuwe fietspad te gebruiken.

De fietspaden werden uitgebroken en geasfalteerd. Sommige bushaltes kregen een nieuwe inrichting. Ook de gemeente liet haar accenten leggen. Ter hoogte van het gemeentehuis werd een regenboogzebrapad geschilderd.

regenboog zebrapad gemeentehuis Lochristi Dorp West 52

Ter hoogte van de ING-bank kwam een plantvak dat in het najaar nog aangeplant wordt. Kleinere werkjes moeten nog worden uitgevoerd.

plantvak bushalte Dorp Oost Lochristi

Schepen Frederik Van den Berghe:

“Daar aan die bushalte is de halte opgeschoven richting rijweg en het nieuwe fietspad aan de halte aangelegd. De halte werd ook toegankelijk(er) gemaakt. Het herstel van de bedding van het vroegere fietspad is voor de gemeente. De keuze is gemaakt om daar te ontharden en een plant vak te maken en niet opnieuw toe te klinkeren. Op deze manier krijgen we een beetje meer groen in het dorp en kan de parking afwateren in dit vak .”

Incidenten?

boom vernietigd Dorp Oost Lochristi

Er waren twee politionele tussenkomsten.

Op zaterdag 17/9 werd een verkeersongeval met vlucht vastgesteld. Een bestuurder was vlak voor het kruispunten met de Pauwstraat over de middenberm in Dorp-Oost gereden. Hierbij sneuvelde een boom. De bestuurder werd later die nacht thuis aangetroffen.

Op dinsdag 6/9 raakte een voertuig beschadigd door het hoogteverschil tussen de rijbaan en de oprit. Betrokkene deed hiervan aangifte op het kantoor.

Verder werden geen ongevallen vastgesteld ten gevolge van de werken.