“WERKERS” nu in nieuw kantoor in Dorp West

Bennie
0 reactie(s)
Werkers kantoor Lochristi

© Foto en tekst Bennie Vanderpiete

“Werkers” is een uitzendbureau, gespecialiseerd in de land- en tuinbouwsector. Nadat ze 20 jaar gehuisvest waren in de Stationsstraat, verhuisden ze recent naar een nieuwbouw in Dorp West. Lochristinaar ging langs bij de feestelijke opening vrijdag ll. en sprak met Bart Van Weyenberg. 

Het ontstaan

“WERKERS ”ontstond eigenlijk op heel natuurlijke wijze. Binnen de land- en tuinbouwsector groepeerden de bedrijven zich lokaal om mekaar te helpen bij het uitvallen van werknemers (bv. door ziekte) of mekaar te steunen in geval van nood. Uit de VVAB, de Vereniging Voor Agrarische Bedrijfshulp, ontstond het interim-bureau Agro Services. De vraag naar tijdelijke arbeidskrachten in de sector was ook op andere momenten erg groot en men wou op die wijze tegemoetkomen aan de seizoensgebonden arbeid.
In 1999 opende men een eerste kantoor in de Stationsstraat, vlak bij de Antwerpsesteenweg. Toen met 2 personen in dienst. Een uitzendbureau voor Land- en tuinbouw, het was een nieuw gegeven en er werd in januari 1999 in “Het Volk” zelfs een cartoon aan gewijd.

De evolutie

Er zijn, voor de personen die we uitzenden via ons kantoor, geen eisen qua scholing of achtergrond. Veel belangrijker is de motivatie en het feit dat die mensen willen werken. Toch is de land- en tuinbouwsector de voorbije 20 jaar enorm geëvolueerd. Er zijn steeds minder bedrijven, maar er wordt op grotere schaal geproduceerd mede door automatisering en professionalisering. Het zorgt ervoor de ondernemingen steeds meer vraag hebben naar hoger opgeleide en technische profielen. Ook de lokale ondernemers die op ons beroep kunnen doen - denk maar aan bakkers, slagers en ook de voedingsindustrie – zijn soms op zoek naar gespecialiseerde profielen” aldus Bart Van Weyenberg, kantoordirecteur in Lochristi.

“Het tewerkstellen van personeel is de voorbije decennia niet eenvoudiger geworden. Integendeel, de wetgeving werd steeds complexer en dient strikt nageleefd. Ons aanbod omvat vandaag een ruime waaier van diensten: seizoen- en uitzendarbeid, agrarisch aannemingswerk, gespecialiseerde landbouwdiensten, landschapsonderhoud en de inzet van vervangingspersoneel via onze unieke bedrijfshulpverzekering. Bedrijven die bij ons aankloppen kunnen ook rekenen op onze administratieve ondersteuning en algemene HR-services. Indien gewenst nemen wij de volledige administratie over van de tijdelijke medewerkers. Zo zorgen wij zorgen voor een oplossing op maat.

WERKERS en Lochristi

Agro services werd steeds groter en het aanbod werd steeds ruimer. Daarom veranderde het bedrijf in 2017 zijn naam in “WERKERS”. Anno 2019 is WERKERS een uitzendkantoor met 17 vaste medewerkers, 3 regionale kantoren (Lochristi, Roeselare en Lier), een hoofdzetel in Leuven en een omzet van 10 miljoen euro.
70% van de activiteiten van WERKERS kan gelinkt worden aan de ”Groene sector”. Binnen die groene sector is de bloemisterij veruit de belangrijkste inlener van uitzendkrachten. Het merendeel van die klanten/bedrijven is gevestigd in Lochristi.

Alleen al in Lochristi zijn er 79 bedrijven die geregeld beroep op ons doen. Dat zorgde er ook voor dat we beslisten om na 20 jaar te verhuizen vanuit de Stationsstraat naar een nieuw kantoor…in Lochristi” vervolgt Bart Van Weyenberg. “Zo blijven we in de directe nabijheid van onze klanten, wat een troef is. Het laat ons eveneens toe om onze uitzendkrachten – indien nodig - te vergezellen als ze een eerste keer naar een bedrijf gaan. Bovendien zijn we, door de buslijn 76 goed bereikbaar met het openbaar vervoer”.

Studentenjobs en rekrutering

"Ook rekruteren doen we regionaal. Studenten uit de omgeving vinden dikwijls via WERKERS een (vakantie-)job in eigen regio. Al moeten we toegeven dat dit dan vooral op korte termijn is – en minder zeker dan pakweg een vakantiewerk bij Volvo - doordat de sector erg afhankelijk is van de vraag en de weersomstandigheden. Voor het aandeel seizoenarbeid rekruteren we in heel Oost-Vlaanderen waarbij de meeste instroom komt uit Gent en Lokeren. Jaarlijks stellen we bij onze klanten meer dan 500 uitzendkrachten te werk, met een piekperiode van mei t/m september."

Het nieuwe kantoor

Recent verhuisde de vestiging van WERKERS in Lochristi naar het nieuwe kantoor in Dorp West 128/0001. U vindt hen nu op het gelijkvloers van het nieuwe gebouw waar vroeger Elektro Geirregat zijn winkel had. Vrijdag was er de feestelijke opening. Alle klanten en geïnteresseerden waren welkom om een kijkje te komen nemen met een hapje een drankje.

Het moderne en ruime kantoor in Lochristi telt vandaag 4 vaste medewerkers; Bart Van Weyenberg kan rekenen op de steun van Nadia, Kim en Barbara. Langskomen kan van maandag tot vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur, of op afspraak. Werkers Lochristi kan u telefonisch contacteren (09 355 38 65) of per mail (Lochristi@werkers.be).  
Meer informatie over werkers vindt u op hun website https://www.werkers.be/

(© Foto's Bennie Vanderpiete - Grafieken : WERKERS)