Wie vond allemaal zijn lief in Het Feestpaleis?

Ik zou al die lezers van Lochristinaar niet willen trakteren die er hun partner leerden kennen! 

De helft van de koppels in Groot-Lochristi, dat toen nog Oud-Lochristi was, hebben elkaar gevonden in het Het Feestpaleis. Waar moesten ze anders heen wanneer jong en gezond én aangewezen op hun velo, mobylette of Zundapp om de wereld te ontdekken?

Evenementen schreven er geschiedenis, zangers en groepen lieten de zaal vollopen, soms zelfs overlopen!

Blozende boerenzonen vonden er blozende boerendochters wier nakomelingen op hun beurt op jacht gingen op de dansvloer die soms meer iets had van een dorsvloer!

De zaal zal al lang een andere bestemming hebben gekregen wanneer de straffe verhalen over wat zich daar allemaal heeft afgespeeld nog overeind zullen staan.

Getuige eentje dat ik me herinner uit eerste hand over een nicht van mij, intussen al een oud doosje, die er ooit het aardbei-kroontje op haar schoon hoofdje mocht zetten.

Al moet ik er meteen bijvertellen dat mijn nonkel – de miss haar vader – al haar prijzengeld heeft achtergelaten aan den toog van Het Feestpaleis. Hij stond in het krijt bij de juryleden.

Zo werkte dat toen!

Of waarom het Bennesteegje daar vlak om de hoek – dat slecht verlichte straatje – in de lokale volksmond ook wel het 'Peperstraatje' werd genoemd, zegt veel over de sfeer van die hoogdagen.

Het Paleis is nu leeggelopen, de rek was eruit zoals men zegt.

Ook de singles – zowat de laatste dansers in Het Feestpaleis – zijn intussen uitgezwermd om op een ander te gaan samen klitten in moderne eenzaamheid.

Het gebouw en concept ontsnappen niet aan de tijdsgeest, we moeten vooruit in het leven!

 

“Verliefd, verloofd, getrouwd’.

Het Feestpaleis was jarenlang dé referentie in de regio om nieuwe mensen te leren kennen. En daaruit zijn heel wat koppeltjes ontstaan. Verliefd worden en trouwen is van alle tijden. Benieuwd hoe dit geëvolueerd is? Kom luisteren en ontdek ook de liefdesverhalen van historische koppels zoals Maria van Bourgondië.

Het Feestpaleis, zondag 28 april van 10.30 tot 12 uur.

Scroll naar boven