Winst voor Beervelde en Zaffelare, nederlaag voor SK Lochristi

SV Zaffelare en Dynamo Beervelde bleven dit weekend aan de winst. SK Lochristi moest in de slotminuut zijn meerdere erkennen in KFAC Waarschoot.

Wie een beetje te laat kwam voor de partij tussen SV Zaffelare en Herleving Sinaai had meteen de eerste twee treffers gemist. Er was nauwelijks afgetrapt of Simon Baeyens had de thuisploeg op voorsprong getrapt. Maar Zaffelare was nog niet uitgevierd toen de bordjes opnieuw in evenwicht stonden na een treffer van Jens Demeuricy. Halfweg de eerste helft zorgden twee dolle minuten opnieuw voor twee doelpunten. Emile Penxten tekende de 1-2 aan en Gijs De Smet zette meteen orde op zaken zodat men met 2-2 ging rusten. Op het uur kon Zaffelare met de hulp van bezoeker Jelle Meiresonne opnieuw op voorsprong klimmen en deze keer gaf men de zege niet meer uit handen. Scheidrechter Maarten De Geyter was gul met de kaarten. Branco Van Damme (SVZ) en Niels De Maesschalck (HS) mochten zelfs vroegtijdig de douche in.

Dynamo Beervelde zette opnieuw een serieuze stap richting redding. Tegen het hoger aangeschreven Herleving Vrasene konden de jongens van trainer Kevin Frechier de drie punten thuis houden. De eerste helft had niet veel te bieden en de 0-0 ruststand was een logische vertaling van de wedstrijd op dat moment. De wedstrijd kantelde in de 53’ toen bezoeker Curt Vercauteren tegen een tweede gele kaart aankeek. Nauwelijks 6’ later profiteerde Niels De Vos van de manmeersituatie om Dynamo op voorsprong te trappen en de 1-0 voorsprong gaf Dynamo niet meer weg.

SK Lochristi moest zijn meerdere erkennen in KFAC Waarschoot. De bezoekers
domineerden een groot deel van de wedstrijd tegen een ietwat verzwakte thuisploeg. Een aangename eerste helft met mogelijkheden langs beide kanten eindigde op een 0-0. Lochristi kwam na de rust gevleid op voorsprong toen Halit Pala een voorzet van Charles Ghyselinck in doel devieerde. De bezoekers waren allerminst aangeslagen en zetten in de slotfase de zaak volledig recht. Arno Vandenhende kopte de verdiende 1-1 na een hoekschop tegen de netten en in de slotminuut kon Bono Gouffaux de bezoekers alsnog de driepunter bezorgen.