Wintervonken - Celine en Laura vullen Sfeervelde met liefde

Bennie
0 reactie(s)
Wintervonken met Celine Laura

© Bennie Vanderpiete

Er zijn van die optredens waar je vooraf niet goed weet wat je mag verwachten, maar nadien met een heel warm gevoel terug in je wagen stapt en naar huis rijdt. Dit was vrijdagavond het geval.SC Reinaert had de muziekschool van Lochristi gevraagd om de concertreeks “Wintervonken” af te sluiten. Het werd een avond vol liefde.

Simon Neyt had 2 zangeressen meegebracht voor dit 4de “Wintervonken – optreden” in zaaltje Sfeervelde. Celine Raman (20) uit Beervelde volgt sinds 6 jaar zangles aan de muziekschool, nadat ze er eerder “musical” en “piano” deed. Celine zingt meestal jazzy nummers en softpop en luisterde al eens een radioprogramma bij  evenementenradio VROB op.

Laura De Pilleceyn (15) woont in Lochristi en leert in de muziekschool piano spelen. Voordien volgde ze er “notenleer” en “samenspel”. Sinds kort schrijft ze ook muziek. Laura kan u ook aan het werk horen, en zien, op haar youtube-account.
De twee meisjes hadden, in samenspraak met Simon die hen op de piano zou begeleiden, 17 nummers gekozen. Het bleken allemaal liefdesliedjes, of nummers die aan de liefde konden gelinkt worden.

Laura - duidelijk een beetje zenuwachtig - mocht als eerste aan de bak. Ze nam zelf plaats aan de toetsen voor “One Day”, een ingetogen, breekbaar nummer van Tate McRae.
Een 60-tal toeschouwers  genoten van deze schitterende opener. Na Laura nam Simon dan plaats achter de piano en bracht Celine “Don’t know why” van Norah Jones en “Gimme!Gimme!Gimme!” van ABBA. Beide meisjes wisselden elkaar af aan de micro en brachten nog nummers van o.m. Emma Bale, Keane, Ed Sheeran, Birdy en Amy Winehouse.
Het was anderhalf uur genieten van dit jeugdig zangtalent. Een sterke prestatie van beide jongedames. Zeker in het geval van Laura die eigenlijk geen zangopleiding kreeg.

Ik heb ooit eens voor de klas gezongen en Simon vond het goed en zei dat ik meer moest optreden. Maar ik heb momenteel geen tijd om zangles te volgen” aldus Laura.

Evy Erauw, leerkracht “dictie en improvisatie” aan de muziekschool, was door Simon gevraagd om de avond aan mekaar te praten.

Simon vroeg me dit één week geleden” vertelde Evy ons vooraf. “Het zal dus vooral improvisatie en minder dictie zijn” voegde ze er nog lachend aan toe.

Maar Evy deed het schitterend. Haar bindteksten vertelden het verhaal van een vrouw die haar eerste grote liefde ziet sterven na een huisbrand. Jaren later wordt ze terug verliefd op Willem, een oude bekende met wie ze iets gaat drinken. Ze beginnen een relatie maar ze dumpt Willem als hij haar bedriegt, waarna hij haar stalkt. Het geheel vormde een schitterende rode draad doorheen een hoogstaande muzikale avond. Het was telkens opnieuw terug uitkijken welke wending het verhaal zou nemen.

SC Reinaert liet eerder “Erline Van Hyfte” en “Coup de Frein” optreden in Sfeervelde. Vorige maand was het de beurt aan Michel Goessens.

Bij Erline en Coup de Frein zat Sfeervelde goed vol met meer dan 100 toeschouwers. Dat waren telkens optredens op een zaterdagavond.Voor Michael Goessens uit Sleidinge – een schitterend concert trouwens - kwamen “slechts” een 60-tal toehoorders. Eenzelfde aantal geïnteresseerden deze avond voor de muziekschool. Beide optredens vonden plaats op een vrijdagavond. Maar toch zijn we heel erg tevreden van deze eerste uitgave van “Wintervonken”.

"Nu staat de lente voor de deur en gaan we even evalueren en brainstormen over volgende activiteiten” klonk het bij de organisatie.  

De opbrengst van deze optredens wordt geschonken aan vzw MOK.  Deze organisatie biedt in Beervelde - aan meerderjarige personen met een beperking of met nood aan extra zorgen - begeleid studiowonen en dagbesteding aan.

En voor wie deze prachtige afsluiter met de Muziekschool nog eens wil herbeleven, is er onderstaande fotoreeks.