Wintervonken met George Dylan: “geen familie van, gewoon beter.”

Sofie
0 reactie(s)
George Dylan © Sofie De Coninck

Tekst en foto's © Sofie De Coninck

“Beste Wintervonkenfan, Corona is bijna dood, the Queen is dat al, Poetin jammer genoeg nog niet en de bankrekening van energieleverancier Engie zal het nooit zijn. Allemaal zaken om ons hoofd collectief over te breken, dus wordt het hoogtijd voor verstrooiing en muzikaal vertier.”

Met deze gevleugelde woorden triggerde VZW SC Reinaert menig Lochristinaar om de vierde editie van Wintervonken vooral niet te missen. “Sfeervelde” was dan ook mooi gevuld voor “George Dylan” die op zaterdag 8 oktober de aftrap gaf als eerste in een reeks van 4 concerten.

Het repertoire van Dylan situeert zich in de Alternative/Indie melancholische rock maar dan met een dynamische twist. Deze veelbelovende singer-songwriter mocht reeds in het voorprogramma van diverse bekende artiesten zoals Tom Walker, Portland, Sioen en Milo Meskens spelen. De lat lag daarmee meteen hoog voor deze Wintervonken.

George Dylan © Sofie De Coninck

Na een welkomstwoordje van organisator Peter Vervaet, betrad George Dylan het intiem verlichte podium. Gewapend met zijn akoestische gitaar en engelenstem hield deze jongeman uit Brugge het publiek vanaf de eerste seconde volledig in de ban. Het openingsnummer “Pillowfort” had zijn titel zeker niet gestolen. Dylan bracht met zijn krachtige stem liedjes zo zacht als kussens. Na eigen nummers “Sick & tired” en “Projection”, trakteerde de zanger ons op een cover die hem helemaal op het lijf geschreven was. “There’s a light that never goes out” van “The Smiths” paste bijzonder goed bij het timbre van zijn stem. Morrissey zou dit nauwelijks beter gezongen hebben.

Na nog een eigen nummer “Grateful”, ontdekten we dat hij ook Radiohead beklijvend wist te coveren met het innemende “How to disappear completely”. Thom Yorke zou zeker geapplaudisseerd hebben.

Behalve een getalenteerde zanger en gitarist, bleek de Bruggeling ook nog aangename bindteksten uit zijn mouw te schudden. Alvorens “Inside your head” en “Passing through” in te zetten, maakte hij het publiek erop attent dat deze nummers gereleased werden in 2019 en via Spotify te beluisteren waren. “Tien keer luisteren en dan kan ik een koffie drinken”, grapte hij.

George Dylan © Sofie De Coninck

Na de cover “Use a friend” bracht George Dylan “Fake plastic trees” van Radiohead. Qua hoge noten zingen moest Dylan overigens niet onderdoen voor Yorke. Hij sloot zijn wondermooie concert af met “You’re fine” en slaagde er zelfs zonder al te veel moeite in om het publiek te doen meezingen aan het eind. Onberoerd blijven bij deze getalenteerde kerel die met hart en ziel zijn oeuvre bracht was absoluut geen optie. Op de affiche blonken de woorden “Geen familie van Bob, gewoon beter”… De organisatie had overschot van gelijk!

Als met George Dylan de toon gezet is van deze editie van Wintervonken, mis dan vooral de volgende optredens niet:
12 november: Ave De Barro
14 januari: Arrow
11 februari: D’Enhugo

De opbrengst van Wintervonken 2022-2023 gaat naar Kinderkankerfonds “Koester”.