Wordt Zaffelaarse garage een Okay-buurtsupermarkt?

50 jaar lang was garage Van Puyenbroeck een begrip in Zaffelare en omstreken. Zowat iedere Citroën die er bolde kwam via Willy en later zoon Jean-Paul. En hier stopt het.

Het gebouw opgetrokken uit gebinten van wat ooit een noodkerk was in Lokeren-Kopkapel dat enige jaren nog terug een opknapbeurt kreeg, doet vandaag nog steeds dienst als garage. Jean-Paul Van Puyenbroeck doet er, onder de vlag van EURO REPAR, kleine herstellingen voor alle automerken. Niet alleen tijden veranderen, ook de technologie kent een stroomversnelling.

“Investeren in die dingen is bijna onmogelijk als kleine garagist”, weet Jean-Paul. “Bovendien is bijscholen zowat een constante om mee met de tijd te zijn. Het hedendaagse wagenpark vraagt ook minder klassiek onderhoud en de klanten gaan graag shoppen. Maar ook fysiek begint het te wegen. Zo laat een versnellingsbak steken zich een paar dagen voelen, het knaagt aan mijn lijf.”

Garage Puyenbroeck - © Bennie Vanderpiete

Wanneer het bekomen van de nodige vergunningen geen tegenwind krijgt, krijgt de site in de bocht aan de Dam een andere bestemming. Okay, een onderdeel van de Colruytgroep, is geïnteresseerd in de locatie. Mocht deze inplanting een feit worden, dan zal dit de Zaffelaarse leegloop van handelszaken in de nabije toekomst toch wat afremmen. Gevoelige materie, denk maar aan de breed gedragen protestactie rond het verdwijnen van de laatste Zaffelaarse geldautomaat. Wanneer precies Jean-Paul de schroevendraaier in de werkbak gooit hangt dus af van hoe snel of traag de administratieve molen draait.  

Garage Puyenbroeck - © Bennie Vanderpiete
 

Scroll naar boven