Zaffelaarse Belevenissen: Maandag topdag met Paul Michiels en Stix&Stuff

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen 2018

Vandaag gaan de Zaffelaarse Belevenissen van start met – gedurende 4 dagen – een erg gevarieerd programma. Maandag is de absolute topdag.

Zaffelaarse Belevenissen met gevarieerd programma

Vandaag gaan de Zaffelaarse belevenissen van start met de Comedy Night. We mochten 5 lezers verblijden met 2 gratis toegangskaarten voor het optreden van Steven Goegebuur.
Zaterdag is er het eetfestijn dat muzikaal opgeluisterd wordt door onze eigen Chris Corn.
Op zondag is er dan de familiedag met eerst het aperitiefconcert van de Xeado Live band en ’s namiddags de optredens van Ghost Rockers, Frimout en Coco jr. XL.’s Avonds is er dansavond met deejay “Het foute uur” Sven Ornelis.

Maandag is topdag!

Op de slotdag, maandag, is er eerst de seniorennamiddag met een optreden van Corry Konings.
En afsluiten doen ze ook dit jaar in Zaffelare met een absolute knaller. Om 21 uur treedt Paul Michiels op. Toch komt u best wat vroeger. Want om 19 uur is er al het optreden van Stix&Stuff, de band rond gitarist-zanger Steve Maes uit Zaffelare. En wie Stix&Stuff al eens aan het werk zag weet wat dit betekent: steengoede rock en blues. Dit mag u zeker niet missen!


 
Paul Michiels: een portret

“Forever Young, I want to be forever young” coverde hij ooit. En ”Forever Young”, dat is hij: Paul Michiels. Deze zomer vierde deze rasartiest zijn zeventigste verjaardag.
En daar horen nieuw muzikaal werk en zijn biografie “De melkman belt nooit aan” bij.

Paul zag op 15 juni 1948 het levenslicht in Heist-op de-Berg. Z’n moeder Madeleine groeide op in café “‘t Pleintje” waar ze vaak op de piano de klanten entertainde. Op die piano leerde Paul ook spelen, liedjes van de stars uit die tijd: Elvis Presley, Buddy Holly, Little Richard.

Het begin van de jaren zestig was er de opkomst van de Britse rockbands: The Kinks, The Who en uiteraard The Beatles en The Stones. Zij waren bepalend voor Pauls muzieksmaak. En in die periode besloot hij om samen met enkele vrienden een eigen groepje op te richten. Ze kozen – heel bewust – voor een Franse naam “Les jeunes”.

In 1975 zocht “Octopus” - een Belgische band die regelmatig optrad als voorprogramma van The Mud en The Rubettes - een hoge mannelijke zangstem. Ze kwamen uit bij Paul Michiels.
Octopus kende wat successen, maar toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De groep splitte in 1980. Paul besloot solo te gaan en eigen nummers te schrijven. Gedaan met de evergreens en covers. Zijn eerste single verscheen onder zijn nieuwe artiestennaam P.P. Michiels.
P.P. stond voor “Polle Pap”, verwijzend naar zijn vroegere job als melkboer. Paul trad in die tijd ook geregeld op met de erg populaire LSP-band, samen met o.m. Bart Peeters.
En toen Jan Leyers in 1984 een zanger/liedjesschrijver zocht voor een band, raadde Bart Peeters hem aan om eens langs te gaan bij Paul Michiels.

Maar Paul hapte niet toe. Een jaar later ontmoetten de beide artiesten elkaar opnieuw tijdens een feest met Bart Peeters in Herentals. Een feest dat niet zonder gevolgen bleef, want het betekende het ontstaan van “The Radios” en – het jaar nadien – dan ook van “The Soulsisters”.
Paul en Jan behaalden enkele bescheiden succesjes met hun nieuw groepje.
In 1988 veranderen ze hun naam in “Soulsister” en lanceerden hun single “The Way to your heart”. Het werd een internationale hit. Soulsister mocht toeren met sterren als Joe Cocker en Sting. Hun 5 volgende platen haalden allen goud of platina.

Eind 1995 gaf Soulsister zijn (toen voorlopig) laatste optreden. Het boterde niet meer tussen Jan en Paul. Er volgt nog een compilatie-cd en dan scheidden hun wegen.

Paul begon aan een nieuwe solocarrière, met ook Nederlandstalig werk. Enkele mooie albums volgden. Onder meer “Forever Young” in 2001. Een album vol covers en… geproducet door zijn vroegere metgezel Jan Leyers. Titelsong was de gelijknamige cover van de wereldhit van Alphaville.

In 2018 onderneemt Paul Michiels een nieuwe concerttour. In “Ageless” grasduint hij in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre. En die tour brengt hem maandag naar “De Zaffelaarse belevenissen”.

(Foto’s © Elke Briers, Zeger Garre, Bennie Vanderpiete)