Zaffelaarse Belevenissen met erg mooie affiche

De muziek van de Gentse Feesten is verstomd, de grote vakantie is bijna halfweg en dus…komen de Zaffelaarse Belevenissen er terug aan. Lochristinaar ging praten met organisator Thierry Van Hecke.

Van 17 t/m 20 augustus is Zaffelare terug “The place to be”. Dan vinden – in de grote feesttent in het dorpscentrum – terug de Zaffelaarse Belevenissen plaats. De affiches zijn ondertussen gedrukt, het programma ligt vast. En ook dit jaar oogt dit terug zeer veelbelovend!

Thierry Van Hecke en vzw Zaffelaarse Belevenissen

7 jaar geleden engageerde Thierry Van Hecke zich in “Zaffelaarse belevenissen”, de vzw die opgericht werd na het uiteenvallen van het plaatselijke feestcomité. Het eerste evenement was een Kerstdrink in 2011 met Chris Corn en Kurt Burgelman van Biezebaaze als muzikale gasten. Jaar na jaar werden de evenementen groter en ondertussen groeiden de Zaffelaarse Belevenissen zelfs uit tot een begrip in de artiestenwereld. Memorabel zijn de optredens van Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader, Laura Tesoro en het reünieconcert van The Garnets.

Benieuwd wat 2018 brengt? Drijvende kracht Thierry Van Hecke overliep met ons de affiche

Vrijdagavond met Comedy Night

“We starten dit jaar op vrijdagavond 17 augustus om 20 uur met stand up comedian Steven Goegebuur” aldus Thierry. “Steven is vooral gekend van het tv-programma “Foute Vrienden” en trad drie jaren geleden ook op tijdens de Lodejofeesten. Hij staat ondertussen 5 jaar op de planken en zal in Zaffelare gedurende 2 x 45 minuten een overzicht brengen van zijn shows. Een “The best of..” dus.
Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij Skoebidoe aan 12 euro, de avond zelf betaal je 15 euro aan de kassa.”

Eetfestijn op zaterdag

“Op zaterdags hebben we dan traditioneel ons eetfestijn. Je kan kiezen tussen mosselen, stoofvlees of een koude schotel. Deelnemers kunnen hiervoor kaarten kopen bij Skoebidoe of telefonisch reserveren op het nummer 09 355 68 80. En om ook dit eetfestijn muzikaal te omkaderen, komt Chris Corn optreden. Een rasartiest van eigen bodem. Wie niet kon gaan kijken tijdens de Gentse Feesten, of het nog eens wil beleven, krijgt hier een uitgelezen kans.”  

Zondag is familiedag

“Zondag wordt een drukke dag met heel wat activiteiten, voor ieder wat wils. Om 11 uur zorgt de Xeado Live Band terug voor de muzikale opluistering van het aperitiefconcert in de tuin van De Keyser en de Kok, bij Klara Libert. Dit concert is, net als de hele familiedag, volledig gratis te beleven.
Om 15 uur is er dan – voor de kids en de jongeren – het optreden van Ghost Rockers. Dit studio 100-project was recent nog te zien in Puyenbroeck tijdens Popeiland. Dit spektakel gaat door op het podium aan de grote tent.
Twee uren later is het de beurt aan Frimout. Deze Leuvense band rond frontman Stefan Willems brengt vanaf 17 uur Nederlandstalige popmuziek. Hun werk leunt aan bij het genre dat Clouseau brengt. Stefan Willems is ook woordvoerder van het BIVV (Belgisch Instituut voor verkeersveiligheid).
Coco Jr. kent iedereen nog als zanger van “The Dinky Toys”. Hij brengt om 19 uur “Coco Jr. XL”, een optreden waarvoor hij zich omringt met heel wat muzikanten. Hij zal zowel songs van zijn vroeger band “The Dinky Toys” spelen als covers die hij recent zong tijdens het tv-programma programma “Liefde voor muziek”.
En om 21 uur is het dan aan deejay en radioman Sven Ornelis. Hij brengt dan een hele avond “het foute uur”. Een ideale gelegenheid voor al 40- en 50-plussers om nog eens de dansschoenen van onder het stof te halen“ aldus Thierry.

Seniorennamiddag met Corry Konings

Ook voor de slotdag, op maandag 20 augustus, staan er heel grote namen op de affiche. De seniorennamiddag start om 13.30 uur met optredens van Conny Brooks en…Corry Konings!
Conny Brooks was als jong meisje al bezeten van muziek. Sinds 2005 heeft ze enkele eigen Nederlandstalige singles op de markt, waaronder “Ik droom nog van jou” en “Onder duizend sterren”.

“Maar ik ben vooral verheugd dat we Corry Konings op de affiche hebben” vervolgt Thierry Van Hecke met enige trots. “Corry verwierf in 1970 vooral bekendheid als “Corry & De Rekels” en hun hit “Huilen is voor jou te laat”. Twee jaar later startte ze een solocarrière en scoorde onder meer met het onvergetelijke “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen”. Zij treedt nog nauwelijks op maar toch vonden we haar bereid te zingen op de Zaffelaarse belevenissen. We krijgen nu al aanvragen vanuit Nederland of er nog plaatsen vrij zijn. Vlug zijn is dus de boodschap. Tickets voor de seniorennamiddag zijn te verkrijgen bij Skoebidoe. De kostprijs is 5 euro en daarvoor krijg je ook koffie en pannenkoeken tijdens de optredens.”
Om 17 uur is het dan tijd voor “Verenigingen en Rommelmarkt”.
“Een ideale gelegenheid voor alle verenigingen die zich willen voorstellen en/of mensen die iets willen verkopen” licht Thierry toe. “Vooraf inschrijven is niet nodig, maar alle standhouders moeten zelf alles meebrengen. Wij – als organisatie – stellen enkel de ruimte ter beschikking”

Stix&Stuff en Paul Michiels

Om 19 uur start dan het optreden van Stix & Stuff. Deze band ontstond rond Steve Maas – uit Zaffelare – die niet alleen the 6 string, maar vooral met zijn stem verantwoordelijk is voor het doorleefde karakter van Stix&Stuff. Op de playlist heel wat bluesnummers van grootheden als Albert King, Bill Withers en Eric Clapton.
Maar ook nummers van John Mayer, The Fab 4, Joe Cocker en Stevie Wonder komen aan bod. De vijfkoppige band speelde recent nog op de Gentse Feesten en veroverde het Veerleplein. Steengoede blues en rock. Niet te missen!.

Na Stix&Stuff is het dan tijd voor de “headliner van dit jaar”, Paul Michiels.
Deze Belgische muziekgrootheid werd onlangs 70 jaar jong. Paul Michiels kennen we uiteraard als de ene helft van “Soulsister” die enkele wereldhits hadden, denk maar “The Way to Your Heart”.
Maar er was ook een leven na Soulsister, met een solocarrière en met Nederlandstalig werk. Enkele mooie albums volgden. Onder meer “Forever Young” in 2001. Een album vol covers, geproducet door zijn vroegere metgezel Jan Leyers. Titelsong was de gelijknamige cover van de wereldhit van Alphaville.

In 2018 onderneemt Paul Michiels een nieuwe concerttour die hem ook naar Zaffelare brengt.  In “Ageless” grasduint hij in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre.

Het belooft weer een topeditie te worden!

(Foto’s © Bennie Vanderpiete en Zeger Garre)

Scroll naar boven