Zaterdag is er de 3de Tocht van de hoop – inschrijven kan nog

Komend weekend start, net als in 2020 en 2021, de “Tocht van de Hoop” terug in Laarne. Er zijn nog enkele plaatsjes voor wie wil aansluiten. Of moedigt u zaterdag de lopers en/of wandelaars eens aan?
 

In een notedop

We stelden u in een eerdere bijdrage (hier klikken) al uitgebreid de “Tocht van de hoop” voor, een initiatief van Bart Gunst en Danny Clincke. Ook deze keer willen de organisatoren terug een lichtpuntje in donkere tijden zijn. Bart en Danny besloten om voor deze derde editie van hun “Tocht van de hoop” het deelnemersveld uit te breiden naar maximum 15 lopers en 15 wandelaars. De start is zaterdagochtend om 8 uur aan de kerk van Laarne. Zowel de wandelaars als de lopers leggen zo 42,2 km, of dus de afstand van een marathon, af.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

De wandelaars

Er schreven zich tot nu toe 9 wandelaars in. Zij zullen onder leiding van Danny Clincke van Laarne naar Lochristi wandelen, om dan naar Kalken te stappen. Daar zullen ze omstreeks 16.15 uur op de kerstmarkt toekomen. Het volledige parcours dat ze afleggen, kan u bekijken via deze link (Hier klikken). We geven u alvast enkel tussenpunten en de tijdstippen dat u de wandelaars er mag verwachten:
– Start kerk Laarne: 08.00 uur
– Kerk van Lochristi: 11.00 uur
– Sporthal ’t Veerleveld: 13.00 uur
– Beervelde station: 14.30 uur
– Aankomst Kalken-Kerstmarkt: 16.30 uur.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

De lopers

Bart Gunst zal de leiding nemen van de groep lopers. Zij zijn momenteel met 6 en zullen – net als vorig jaar – via Beervelde naar Lochristi, Zaffelare en Zeveneken lopen. Omstreeks 13.15 uur bereiken ze hun eindpunt. De lopers zullen een “recreatieve” snelheid van 9 km/u aanhouden.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

Het volledige parcours van de lopers kan u bekijken via deze link (hier klikken). We geven, voor wie wil supporteren (of eventueel een stukje meelopen) alvast enkele tussenpunten en het tijdstip dat de lopers er passeren:
– Start kerk Laarne: 08.00 uur
– Kruispunt Haenhoutstraat-Ledeakkerstraat (Beervelde, na 12km): 09.20 uur
– Kruispunt Verleydonckstraat-Ringstraat (Hyfte, na 20,5km): 10.15 uur
– Sporthal ’t Veerleveld (Zaffelare, na 26,6 km): 10.55 uur
– Kerk Zeveneken (Zeveneken na 32.2km): 11.30 uur
– Kruispunt Pauwstraat-Fazantenstraat (Lochristi, na 36,9 km): 12.00 uur
– Aankomst kerk Hyfte: 12.35 uur.

Tocht van de hoop 2022 - © Bennie Vanderpiete

Praktisch

Wie wil deelnemen kan zich nog steeds aanmelden via het registratieformulier (hier klikken). U hoeft niet noodzakelijk de hele afstand te wandelen of te lopen, u kan ook starten (of stoppen) op een van de tussenpunten. Maar op voorhand registreren is wel noodzakelijk. U staat zelf in voor uw vervoer van/naar de startplaats en de aankomst. De organisatie zorgt voor een bezemwagen voor noodgevallen.
Ook de weersvoorspellingen zijn goed: droog, zonnig en koud. Ideaal voor goed ingeduffelde lopers en wandelaars! Of voor wie de sportievelingen even wil aanmoedigen en hen een hart onder de riem te steken. En wie weet is deze derde “Tocht van de hoop” een opstapje naar een nieuwe editie van Lola4Life, volgend jaar of later?

Scroll naar boven