Zomerse rust in ’t Fazantenhof

Jean Marie
0 reactie(s)
Fazantenhof Lochristi

In juli en augustus blijft ’t Fazantenhof open. We gingen eens langs. Ook hier is er zomerse warme stilte en rust. Slechts enkele bezoekers, meer personeel en vrijwilligers. Wat wordt hier georganiseerd en wie is welkom?

De ruime parking is quasi leeg en ademt tropische hitte. Binnen is het aangenamer toeven en versiering zorgt voor een zomers accent.

parking OCMW Lochristi WZC Sint Pieter Fazantenhof

Wat doen?

De brochure leert dat je er één maal per week terecht kunt voor voetverzorging, gezondheidsconsult, kapper en fietsherstelling. Elke dag kun je er ook met kinderen of kleinkinderen ’ s middag gaan eten voor 8.50 euro. Kinderen tot 10 jaar betalen slechts 5 euro. De bar is open en op het terras of binnen kan een drankje of biertje besteld worden.

Wat dacht je van scrabble, rummikub, rami-bridge, kaarten, kubb, darts, petanque, bingo of gezelschapsspelen?

Binnenkort is er de week van de dagelijkse kost waarbij je voorstellen kunt doen voor jouw favoriet gerecht. Een barbecue, scampifestijn, een Marokkaanse theeceremonie, een pannenkoek of ijsje op de zoete mondjes namiddagen staan op het programma. De lijst is nog veel langer.

Vanaf september zijn er ook lessenreeksen, al dan niet in samenwerking met ISBO (www.isbo.be) zoals Franse wijnen – aan de slag met Androïd – Haal meer uit je iPod en Androïd. Ook met iDM wordt samengewerkt voor een workshop ‘Red de restjes’.

De trimestriële brochure kun je nalezen via deze link:

http://www.ocmwlochristi.be/website/9-www/www.ocmwlochristi.belokaaldienstencentrum/1724-www.html

In september komt de nieuwe er al weer aan en dan zal het wellicht veel drukker worden in ’t Fazantenhof waar iedereen welkom is van jong tot wat ouder.