Zwart weekend voor SK Lochristi, Dynamo Beervelde en SV Zaffelare

Opnieuw weinig goed nieuws van het voetbalfront in Lochristi. Zowel SV Zaffelare, Dynamo Beervelde als SK Lochristi keken tegen een nederlaag aan.

SK Lochristi – VK Knesselare: 0-3

SK Lochristi nam het op tegen VK Knesselare, een ploeg die de laatste weken een goede vorm tentoonspreidde. In een gelijk opgaande eerste helft creëerden beide ploegen enkele mogelijkheden. De eerste was voor Daan Hooreweghe die door de buitenspelval glipte, maar thuisdoelman Davy Bracke had een goede redding in huis. Lochristi reageerde met pogingen van Niels Vandedrinck en Thano Devos, die beiden doelman Ward Van Cauwenbergh op hun weg vonden. Bauke Famaey was dicht bij een treffer toen hij een vrije trap van Arnor Lagast op de slof nam, meer deze keer stond de paal in de weg. De intensiteit daalde in de tweede helft. Niels Vandedrinck draaide zich knap weg en besloot naast. Toen Davy Bracke de bal niet onder controle kreeg bij een hoekschop tekende Tiemen Dancet voor de 0-1. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en de uitgekookte bezoekers rekenden op de counter. Bij Lochristi werd al te slap verdedigd, waardoor Daan Hooreweghe en Nico Blondeel de bezoekers uit Knesselare een 0-3 overwinning konden bezorgen.
Dynamo Beervelde – KFC Sint-Kruis-Winkel 2-3

Dynamo Beervelde kreeg met Sint-Kruis-Winkel een opponent uit de onderste regionen over de vloer. Winnen was eigenlijk een must wou men de degradatie nog ontlopen. Halfweg de eerste helft zag het er helemaal niet goed uit voor de thuisploeg. Merhat Alexiev zette Sint-Kruis-Winkel al snel op voorsprong en in de 22’ verdubbelde Alessandro Dhaenens de score. Beervelde rechtte de rug en met een goed mentaliteit knokte het team van Niki Van Avermaet zich terug in de partij. Jorre Van Der Sypt zorgde op het half uur voor de aansluitingstreffer. Dynamo Beervelde was de betere ploeg in de tweede helft, maar diverse doelrijpe kansen werden stuk voor stuk de nek omgewrongen. Uiteindelijk had de thuisploeg een lichte strafschop nodig om langszij te komen. Niels Bieseman zette Beervelde op een 2-2. Maar het venijn zat hem opnieuw in de staart. Ruim in blessuretijd kreeg de thuisverdediging een vrije trap niet weg uit de zestien en Merhat Aleksiev mocht de bezoekers tegen de gang van het spel in de overwinning bezorgen. Sint-Kruis-Winkel sluipt na twee overwinningen op rij een beetje weg uit de degradatiezone, voor Dynamo Beervelde begint het er zeer benard uit te zien.
KFC Eeklo – SV Zaffelare 3-2

Zaffelare moest zaterdag al aan de slag op het terrein van het wispelturige KFC Eeklo, dat vorige week het onderspit moest delven bij SK Lochristi. De partij startte niet goed voor de troepen van Filip Cornelis. Na nauwelijks 2’ kon Jelle Cherlet de netten al laten trillen en de Meetjeslanders op voorsprong zetten. De bezoekers trachtten te reageren en versierden enkele kansen via Cedric Mbuyu en Gijs De Smet, maar beiden misten zodat er een 1-0 ruststand op het bord stond. Zaffelare kreeg onmiddellijk na de aftrap van de tweede helft alweer een opdoffer te verwerken toen Willy Bories Perez raak trof. Op het uur konden de bezoekers dan toch de aansluitingstreffer aantekenen via Cedric Mbuyu. Bij Zaffelare was men nog niet uitgevierd toen Davit Hovsepyan Eeklo opnieuw op rozen zette en dit bleek de genadesteek. De tegentreffer van Gijs De Smet viel te laat om nog een punt uit de brand te slepen. Einduitslag 3-2.