Zwarte dag voor provinciale voetbalploegen

Bennie
0 reactie(s)

SV Zaffelare, Dynamo Beervelde, SK Lochristi en ook SK Wachtebeke leden dit weekend een nederlaag.

SV Zaffelare kreeg met de komst van Sint-Joris Sleidinge een op papier moeilijke partij voor de schoenen geschoven en dat werd het ook op het terrein. De thuisploeg kon in de eerste helft nauwelijks dreigen en net voorbij het kwartier mocht Siebe Forton de bezoekers op voorsprong zetten. Zaffelare vond niet meteen een antwoord en kort voor de rust zette Siebe Forton een dubbele voorsprong op het bord. Zaffelare kwam volle moed uit de kleedkamer e Hannes Verbrugge tekende met nog 20’ op de klok voor de aansluitingstreffer. Verder kwam SV Zaffelare niet meer, waardoor de jongens van Filip Cornelis de aansluiting met de subtop missen

Het verhaal van Dynamo Beervelde is ook al weken gekend. Komen de jongens van coach Tom De Bouvre snel op achterstand dan staat er een zware nederlaag te wachten, kunnen ze gelijk tred houden, dan zit er puntengewin in. Vandaag was het eerste scenario opnieuw aan de beurt tegen SK De Jeugd Lovendegem. De bezoekers kwamen meteen op voorsprong bij de eerste kans via een kopbal van Jelle Buyse. Beervelde herstelde van die vroege treffer, maar toen Ben Dumba op het half uur tegen rood aankeek wegens natrappen, lag de weg open voor Lovendegem. Arthur De Pauw tekende net voor het rustsignaal voor de 0-2. Na de rust werd Beervelde van het kastje naar de muur gespeeld met nog 5 treffers als gevolg. Eindstand 0-7.

Ook SK Lochristi blijft in hetzelfde bedje ziek. Tot kort voor affluiten had men uitzicht op een driepunter, maar in de slotfase slikte SK nog twee treffers zodat het opnieuw een nederlaag werd. Halewijn Schoonjans opende de score kort voor de rust na voorbereidend werk van Niels Vandedrinck en zette SK op het terrein van Knesselare op voorsprong. Na de rust kwam de thuisploeg al snel op een gelijke stand via Daan Hooreweghe, die mistasten in de defensie afstrafte. Lochristi kwam opnieuw op voorsprong na een treffer van Bauke Famaey op hoekschop. In een dolle slotfase met kansen voor beide ploegen, zorgde thuisspeler Stijn Defruydt met twee treffers voor de ommekeer en liet hij SK - dat zo met 3-2 deboot inging - verweesd achter.

SK Wachtebeke liet op het terrein van het bescheiden FC Sint-Niklaas de kans liggen om zich stevig in de middenmoot te nestelen. Het werd een matige partij in het Waasland. Ronan Polfiet zette de thuisploeg na een half uur op voorsprong. Na de rust kon Wachtebeke de bordjes in evenwicht brengen via Tiziano Van Laere. Wachtebeke kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker. Dries Benali zette Sint-Niklaas opnieuw op voorsprong. Aan de 1-2 veranderde niets meer ondanks een slotoffensief.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de heenronde gespeeld.