Zwembaden Puyenbroeck opnieuw open

Jean Marie
0 reactie(s)

Het vernieuwd openluchtzwembad van Puyenbroeck is open vanaf vandaag 10 juli. De kleine buitenbadjes gaan een weekje later open.
Dit 50m-buitenbad kreeg een grondige renovatie. Voor de kleintjes is er een nieuw peuterbad met glijbaan, waterparaplu en spuitertjes. De toegangsprijzen blijven dezelfde.
Het bad kreeg een nieuwe waterdichting op de bestaande betonkuip; de kuip werd daarna volledig herbetegeld en het werd voorzien van overloopgoten. Het bad werd uitgerust met nieuwe ladders, zwemlijnen, belijning in de bodem en wanden.

Een zwembadafdekking werd voorzien, deels ingebouwd in het perron; de waadbakken werden vernieuwd en beperkt tot twee stuks, toegankelijk voor personen met beperkingen en met een degelijk sproeisysteem.

Het peuterbad is 110 m² groot en het heeft een hellend inloopvlak tot een maximale diepte van 40cm. In het bad werden een glijbaan, een waterparaplu en een slang met spuitertjes aangebracht. Het werd uitgerust met een buffertank waarin het hele watervolume kan worden opgevangen tijdens de avond en nacht om afkoeling te beperken.

Het instructiebad bleef in zijn huidige toestand behouden.

Ook bij dit renovatieproject streefde de Provincie duurzaamheid na. Zo werd een energiezuinige zwembadafdekking voor het 50m-bad voorzien. De lamellenafdekking kan via een geautomatiseerd systeem elke avond en ook op de sluitingsdag over het wateroppervlak worden uitgerold. Dit beperkt voor een groot deel het warmteverlies.

Meer informatie: www.puyenbroeck.be