Actueel

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Rookverbod Groene Long Lochristi © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto Bennie Vanderpiete

De inplanting van de groenzone in het hart van Lochristi-centrum krijgt stilaan vorm. De plannen laten ons zien waar we gaan kunnen genieten van groen en rust. Gezondheid tanken, heet het en dat neemt het bestuur wel heel letterlijk.

Peter
0 reactie(s)
Koospoelbos - © Bennie Vanderpiete - 1

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Na de aanplant van het Koolspoelbos in Beervelde heeft de gemeente opnieuw zijn oog laten vallen op een bebosbaar perceel langs de Hellewegel, de voetweg die de Beeweg en de Lisdoddeweg op Zaffelaars grondgebied verbindt.

Bennie
0 reactie(s)
Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 1

Bijna 500 bezoekers kwamen het voorbije weekend naar zaal Sint-Hubertus in Zaffelare voor de tentoonstelling “Spes Nostra”. Een terugblik met nog eens een groot deel van de tentoongestelde foto’s. 

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Als de omstandigheden meezitten zal er deze zomer een nieuwe sportvloer komen in de sporthal ’t Veerleveld. In de gemeentelijke basisschool zullen dan weer nieuwe stookketels geplaatst worden. Op die manier wordt het gemeentelijk patrimonium verder up-to-date gehouden.

Peter
0 reactie(s)
Geldautomaat Zaffelare - © Evarist Ganzelever

Tekst Peter Esprit © Foto Evarist Ganzelever

Enkele Zaffelaarse verenigingen hebben gisteren van het vragenuurtje op de gemeenteraad gebruik gemaakt om de situatie rond de verdwenen geldautomaten nogmaals aan te kaarten. Hun voorstel, om een terminal onder te brengen in gemeentelijke gebouwen als de sporthal of het vroegere gemeentehuis, kon het gemeentebestuur om verschillende redenen niet volgen.

Jean Marie
0 reactie(s)
burgemeester wachtebeke lochristi schepenen algemeen directeur

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete ©

In het Sierteeltmuseum werd door de burgemeesters van Lochristi en Wachtebeke ‘Samen naar een nieuw Lochristi’ voorgesteld. Ook de twee schepenen van Financiën en de Algemeen directeurs tekenden present om de Kompasnota en het traject richting 2025 voor te stellen. Wat met de belastingen en de dubbele straatnamen waren items.

Bennie
0 reactie(s)
Chroniqueur maart 2023 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Ook in 2023 houdt Evarist Ganzelever zijn scherpe blik op het leven onder de Lootse kerktorens en fileert het lokale nieuws dan in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur”. Zet u schrap voor de wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Jean Marie
0 reactie(s)
Vrijlating uil VOC Merelbeke

Tekst JMDB - Foto VOC Merelbeke ©

Ze moeten op zoek naar een andere locatie en gemeente Merelbeke springt bij net als Minister Weyts. De regels voor opvang werden eind 2024 verstrengd om ziekten te verspreiden. Het Agentschap Natuur en Bos schorste begin dit jaar de vergunning. Het vogelopvangcentrum is gevestigd in een veel te kleine privétuin. Lochristi geeft ook jaarlijs steun ten bedrage van 75 euro. 

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Fototentoonstelling Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 1

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

En om dit verval te zien hoef je geen eeuwigheid te wachten. Een aantal fotografen trotseerde stof en rotte balken om hun impressie tot op je schoot te brengen. Kijk mee door hun lens en dit op de fototentoonstelling Spes Nostra.  

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Carita en Livia De Vos hebben een nieuw leesprogramma ontwikkeld voor kinderen met een beperking. Daarbij leren kinderen op basis van pictogrammen de letters, de klanken en ook de woorden lezen. Dankzij De Warmste Week en de Koning Boudewijnstichting konden ze daarbij picto-prentenboekjes maken. Vandaag schonken ze een pakket van 60 geïllustreerde prentenboekjes aan de bibliotheek van Lochristi.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel