Actueel

Peter
0 reactie(s)

Tekst en titelfoto © Peter Esprit

Twee weken na het ontslag van Dwight Waeytens heeft SK Lochristi een nieuwe trainer. Eddy Van Hecke (66) stond dinsdag al een eerste keer op zijn geliefkoosde plaats: de grasmat.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Boompjes planten Dec 23 © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Je moet geen ecologische jongen zijn om bij het openslaan van het laatste gemeentelijk infomagazine, InfoLochristi, vast te stellen dat de groene blokjes op de kaart ruimtelijke ontwikkeling even dun bezaaid zijn als de stukjes vlees in een blik kippensoep van het merk Everyday.

 

Jean Marie
0 reactie(s)
Kerst- en Nieuw bij De Lozen Boer

Tekst - JMDB - Foto © De Lozen Boer

Nu de Sint de laatste pakjes heeft bezorgd en terugreist naar warmere oorden, denken we stilaan aan Kerst- en Nieuwjaar. Feestelijk afscheid nemen van 2023 en hoopvol uitkijken naar 2024. De tafels worden gedekt en we genieten van culinaire hoogstandjes die te bestellen zijn bij De Lozen Boer. Knus en gezellig thuis genieten!

Bennie
0 reactie(s)

SV Zaffelare, Dynamo Beervelde, SK Lochristi en ook SK Wachtebeke leden dit weekend een nederlaag.

Jean Marie
0 reactie(s)
leegstand Lochristi sociale huisvesting

Tekst  - Foto JMDB ©

Lochristi scoort niet goed als het op sociale huisvesting aankomt. Moet men als ‘rijke gemeente’ niet meer doen? Slechts 346 woningen staan ter beschikking als sociale woongelegenheden. CD&V en Groen-Vooruit brachten de sociale huisvesting ter sprake op de laatste gemeenteraad naar aanleiding van de toewijzingscriteria van Woonpijler.

Jean Marie
0 reactie(s)
Proxy Delhaize - Warmste maand © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

Al een tijdje nauw betrokken bij de lokale gemeenschap van Beervelde, wil ook Proxy Delhaize een warm steentje bijdragen. Een mooi bedrag van 5.000 euro zal verdeeld worden over 7 lokale goede doelen en verengingen.

Bennie
0 reactie(s)
Nieuwjaarsfuif Lodejo 2023 © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Op 31 december, vanaf 23 uur, is er een nieuwjaarsfuif voor jong en oud in JH Lodejo. Lochristinaar.com mag een gratis duoticket wegschenken.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Rawijs, Bes en Bloem, 't Groenselveld en 't Uilenbos - 4 bioboerderijen uit Lochristi, Lokeren en Moerbeke-Waas - organiseren samen en met de steun van Velt Reinaert – een mini-filmfestival dat ons laat nadenken over enkele actuele thema's.

Sofie
0 reactie(s)
Rein Decoodt © Bennie Vandepiete

Tekst Sofie de Coninck © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Naast 4 muzikale pareltjes  kan u dit seizoen bij Wintervonken ook genieten van “Terug!”, een bijzondere en autobiografische theatermonoloog gebracht door Rein Decoodt.

Jean Marie
0 reactie(s)
Fusie Lochristi Wachtebeke goedgekeurd © Bennievdp

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

Op de gemeenteraadszitting van 27 november 2023 werd de fusie met Wachtebeke goedgekeurd. In Wachtebeke gebeurde dat al vorige donderdag.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel