Actueel

Chantal
0 reactie(s)
Bevrijdingstocht

© Chantal VD

Van maandag 13 augustus tot en met zondag 19 augustus 2018 trekt van Lo-Reninge naar Deinze, doorheen verschillende steden, een tocht die de bevrijding herdenkt. Herbeleef het einde van WO I

Jean Marie
0 reactie(s)
Mandatenlijst Lochristi 2018

Elk jaar verschijnt de mandatenlijst van politici en van zij die bestuursmatig actief zijn. Voor Lochristi is dit niet anders en logischerwijs kleurt dit hier helemaal blauw. Een overzicht in alfabetische volgorde.

Jean Marie
0 reactie(s)
Cijfers Lochristi

© JMDB

Hoeveel mensen wonen in onze gemeente? Hoeveel voertuigen rijden er rond? Hoeveel kost vastgoed? U vindt het allemaal in de statistieken van Statbel. De cijfers zijn deze per 1.1.2018.

Jean Marie
0 reactie(s)
Oost-Vlaamse wijntoer augustus 2018 Nobel Waes

© Bennie Vanderpiete

Heb je op zondag 26 augustus zin om een wijngaard te bezoeken? Het kan vlakbij met wijndomein Nobel (Denen) en 9 andere wijnboeren. Ook op de Vlaamse wijnacademie in Afsnee is iedereen welkom.

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Zevenken zeven eiken

© Bennie Vanderpiete

Een vrijheidsboom refereert aan het einde van een bezetting van het land door een vreemde mogendheid. De vrijheidsbomen geplant na de Franse bezetting zijn alle verdwenen op het grondgebied Lochristi. Nog een paar, later aangeplante exemplaren zijn overgebleven. Deze gemeente heeft dringend meer bomen nodig, vrijheidsbomen en andere.

Bennie
0 reactie(s)
Flanders Horse Event 2018

© Bennie Vanderpiete

Vijf dagen lang was domein d’Heyboght het centrum van de paardensport. De traditionele veulenveiling, de Classic Cars show en de finale van de Grand Prix vormden de hoogtepunten van het slotweekend.

Bennie
0 reactie(s)
Lo Plage 2018

© Bennie Vanderpiete

Deze 7de uitgave van Lo Plage was in heel wat opzichten buitengewoon. Ongetwijfeld was dit de warmste editie. Voor het eerst telde Lo Plage drie competitiedagen en er namen nog nooit zoveel ploegen deel. Lo Plage 2018 was een “grand cru”, een editie met een gouden randje.

Bennie
0 reactie(s)
Lodejardin 2018

© Bennie Vanderpiete

Jeugdhuis Lodejo organiseert voor het 3de jaar op rij hun zomerbar Lodejardin. 4 weken lang chillen in de tuin van de Dekenijwoning, af en toe een optreden meepikken of deelnemen aan tal van activiteiten. En wie weet, misschien wint u een ballonvlucht?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Soms krijg je terug zicht op de kerktoren

© Evarist

Het moet niet altijd mekkeren zijn over die toenemende hoogbouw in Lochristi. Het kan, weliswaar niet alledaags, gebeuren dat je het vernietigde landschap eventjes in een benadering van de oorspronkelijke vorm terug in de schoot geworpen krijgt, je het middelpunt van je dorp weer ziet zonder er te zijn.

Jean Marie
0 reactie(s)
Fazantenhof Lochristi

In juli en augustus blijft ’t Fazantenhof open. We gingen eens langs. Ook hier is er zomerse warme stilte en rust. Slechts enkele bezoekers, meer personeel en vrijwilligers. Wat wordt hier georganiseerd en wie is welkom? 

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel