Actueel

Bennie
0 reactie(s)
Open VLD Lochristi 2018

© Bennie Vanderpiete

Open VLD Lochristi trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een mix van ervaring en nieuwkomers. Met een brochure met de realisaties en een enquêteformulier, trekken ze de campagne op gang. In september maakt Open VLD zijn verkiezingsprogramma bekend. 

Bennie
0 reactie(s)
Rode Kruis Lochristi recordverkoop stickers 15 nieuwe EHBO-helpers

© Bennie Vanderpiete

Vrijdag ll. maakte het Rode Kruis Lochristi het resultaat van de stickerverkoop bekend. 15 nieuwe “EHBO-Helpers” kregen hun diploma en “Jeugd Rode Kruis Lochristi” staat in de startblokken. 

Jean Marie
0 reactie(s)
achterzijde gemeentehuis Lochristi

© JMDB

De gemeenteraad start met een geheime zitting voor de aanstelling van een algemeen directeur. In de openbare zitting worden 13 punten besproken. We lichten er enkele uit. Zo weet je meteen ook wanneer het geen school is en hoeveel De Weg-Wijzer krijgt.

Jean Marie
0 reactie(s)
Kringwinkel Lochristi Oxfam Wereld Winkel

© JMDB

Het huurcontract loopt eind april 2019 ten einde en werd door de eigenaar niet verlengd. De winkel is nu 8 jaar open (Dorp Oost 152a) en recent verhuisde ook Oxfam Wereld Winkel (OWW) naar die plek nadat jeugdhuis Lodejo sloot.

Bennie
0 reactie(s)
Zeveneken - Ingrijpende herinrichting N70

In 2019 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Deze namiddag stelde “Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen” de plannen voor. Ter hoogte van Zavel - voor het binnenrijden van Zeveneken richting Lokeren - komt een rond punt.

Jean Marie
0 reactie(s)
Eco Expo Lochristi 2018 Orphanimo

© Bennie Vanderpiete

In en rond Orphanimo was het heerlijk toeven dit weekend. Vijftig standhouders op de beurs die eco en duurzaam op de lokale kaart zetten. 

Jean Marie
0 reactie(s)
politie lochristi

De politie maakt elk jaar zijn rapport op. Van loslopende dieren en drugs plantages tot meer bekend zoals de vele ongevallen, drugs, alcohol en snelheid.

Jean Marie
0 reactie(s)
Bouwmaterialen De Wilde Beervelde

© JMDB

Het gemeentebestuur heeft een planologisch attest goedgekeurd dat de uitbreiding van deze firma in Beervelde mogelijk maakt. Het familiebedrijf is sinds drie generaties gevestigd in de Toleindestraat. De uitbreiding is zeer tegen de zin van CD&V. 

Jean Marie
0 reactie(s)

Zondag 27 mei was het zover. Lochristi heeft zijn eerste deelauto en die staat op de hoek van N70 en Bosdreef.

Jean Marie
0 reactie(s)
https://boerenenburen.be/nl-BE

© JMDB

Het is de eerste maal dat in gans Vlaanderen deze week doorgaat. Het startschot werd in Oostakker bij de Gentse Zuivelhoeve gegeven door Minister Schauvliege. Ook in Lochristi zijn er activiteiten dit weekend.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel