Actueel

Jean Marie
1 reactie(s)
Eva Paelinck Tom De Sutter N-VA

© Daina

Eva Paelinck wordt zo de tweede vrouwelijke lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.  Tom De Sutter, die al drie maal een lijst trok, duwt nu.

Jean Marie
0 reactie(s)
amandelboom bloei

© JMDB

Alle gemeenten zullen tussen 2017 en 2027 een stijging kennen van het aantal 65-plussers, gaande van 9 tot meer dan 48%. Benieuwd hoe sterk onze gemeente vergrijst?

Jean Marie
0 reactie(s)
kerk en dekenij Lochristi

© JMDB

Fietslampjes, bomen planten met de Gezinsbond, verbouwingen, politie en veiligheid en nieuwe snelheidsinformatieborden.

 

Jean Marie
0 reactie(s)
Nele Van Hoyweghen

Nele Van Hoyweghen woont in Lochristi en studeert bio-ingenieur. Haar engagement voor milieu en natuur brengt haar naar New York waar ze - als jongerenvertegenwoordiger - speecht bij de Verenigde Naties. Eind dit jaar trekt ze naar Polen.

Jean Marie
0 reactie(s)
Verkiezingsborden bij de stembusgang

© JMDB

Eva Paelinck (NV-A) diende een voorstel in om verkiezingsborden te verbieden en Groen -  sp.a kon zich hierin vinden. De twee grootste partijen waren niet akkoord en zo kwam er een lightversie.

Jean Marie
0 reactie(s)
Waterverbruik daalt, factuur stijgt

We verbruiken de afgelopen jaren steeds minder water maar het verlies door een beschadigd distributienet stijgt net als de factuur.

Jean Marie
0 reactie(s)
Blauwe PMD zak vereenvoudigen

© JMDB

De Oost-Vlaamse afvalintercommunales pleiten resoluut voor de snelle invoering van het P+MD scenario, waarbij voortaan alle plastic verpakkingen in de PMD-zak thuishoren.

Jean Marie
0 reactie(s)
Diesel verbannen bij Toyota

© JMDB

Dieselwagens zorgden de afgelopen maanden voor controverse met de sjoemelsoftware en de lage emissiezones die her en der ingevoerd worden. Toyota speelt hierop in met hun hybride modellen en een extra overnamepremie voor oude diesels.

Jean Marie
0 reactie(s)
11.11.11 in ’t Fazantenhof

De 4-urenloop hier, een migratiedebat in Lokeren, filmvoorstellingen in Laarne, deur aan deuractie in Wachtebeke … Waarom doen al die vrijwilligers het?

Jean Marie
1 reactie(s)
app vroeggeboorte

© NeoParent

Inge Tency uit Zaffelare is lector Vroedkunde aan hogeschool Odisee (Technologiecampus Gent) en ontwikkelt mee een app om de betrokkenheid van ouders te verhogen bij de zorg voor hun vroeggeboren baby. Stem mee om dit project te steunen.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel