Cultuur

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Willy Niky Expo Sep Okt 23 © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

En dat bewijst het kunstenaarskoppel Niky Martin en Willy Steyaert – die in 2022 cultuurlaureaat werden – met een nieuwe tentoonstelling van hun schilderijen en beeldhouwwerken in hun woning, atelier en tuin.

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2023 - Timon Verbeeck © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op 16 september worden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. U kan sinds midden augustus stemmen voor de publieksprijs. We stellen alle 11 genomineerden voor en vandaag is het de beurt aan TikTokker Timon Verbeeck.

Jean Marie
0 reactie(s)
Westhoek

Tekst - Foto Chantal

Voor een 3-daagse richting Westhoek kiezen we ditmaal een andere invalsbasis om de streek langs landelijke wegen en charmante dorpjes te verkennen. Onze route leidt ons langs WERKEN, een deelgemeente van Kortemark.

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2023 - Wout Schepens © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op 16 september worden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. U kan sinds midden augustus stemmen voor de publieksprijs. We stellen alle 11 genomineerden voor en vandaag is het de beurt aan componist en jazzpianist Wout Schepens

Bennie
0 reactie(s)
Allez Chantez 2023 - Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

In 2021 opende het cultuurseizoen in Lochrist met Allez Chantez! Niets dan glunderende gezichten en een heel gezellige avond. Dit jaar is er opnieuw Allez, Chantez! Deelnemen is gratis, maar tickets moeten op voorhand besteld worden.

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2023 - Darius Van de Velde © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Op 16 september worden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. U kan sinds vorige week stemmen voor de publieksprijs. We stellen alle 11 genomineerden voor en vandaag is het de beurt aan Darius Van de Velde.

Jean Marie
0 reactie(s)
Burg Reuland

Tekst - Foto JMDB ©

We trokken enkele dagen naar Sankt Vith, 1 van de 9 gemeenten die samen de Duitse gemeenschap (78.000 inwoners) vormen. Het gebied is verdeeld tussen het Land van Eupen en de Belgische Eifel. Wandelen, fietsen en gastronomie waren de hoofdingrediënten. 

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Ongelukkig Gelukkig

Tekst Marleen- Foto Ines/Cover Perruptio ©

Doorbreek het taboe rond psychiatrie en psychotherapie.

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Laurien Rogiers Beervelde Vonkje

Tekst Marleen - Foto Laurien

Laurien Rogiers (20) uit Beervelde schreef een eerste kinderboekje ‘Vonkje’. Het werd vorige week uitgegeven. 

Jean Marie
0 reactie(s)
muziekfestival

Tekst JMDB - Foto Yvette De Wit

Het eerste megafestival gaat dit weekend door. Op Graspop is Metal het muziekgenre dat heel veel volk lokt. Heavy metal ontstond in het begin van de jaren ’70 en had haar oorsprong in de hardrock. Nu gaat ook Helmut Lotti ook Metal en treedt hij op Graspop op dit weekend.

Pagina's

Subscribe to RSS - Cultuur