Cultuur

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Sarah Goodwin Gestrand

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Je spoelt aan op een verlaten eiland. Je bent één van de acht overlevenden van een wereldramp. Er spoelen kisten aan, sommigen met eten, anderen met materialen. Op het eiland zijn schatten verborgen, locaties worden aangegeven met een blauw lint.

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
LIchaamstaal

Tekst Marleen  - Foto JMDB ©

Het werkterrein van Cassie Raven is de autopsieruimte. Ze is er obductie assistente. Bijkomende meevaller voor haar is dat de doden haar soms vertellen hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Dit is zeker een meevaller als ze de oorzaak van overlijden moet bepalen.

Jean Marie
0 reactie(s)
UYTcafé opnieuw open Zeveneken Uyttenhove

Tekst - Foto JMDB ©

Vandaag was het hun première met in de cultuurzaal van Uyttenhove Negabsence, de dansvoorstelling over ruimte, liefde en leegte van Negabsence. 

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Colgan Kerst in het Cupcake café

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Issy is van kleins af gefascineerd door het bakken van taarten en cakejes. Ze is onlangs gestart met haar Cupcake Café in Londen. Ze runt het samen met haar vriendinnen. 

Bennie
0 reactie(s)
Kunst Achter Glas © Annick Gentier

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto's Annick Gentier

 

Sinds 2 weken is er in Beervelde de 4de editie van Kunst Achter Glas. In onze fotoreeks ontdekt u de kunstwerken van de eerste 18 locaties.

Sofie
0 reactie(s)

Tekst Sofie De Coninck © Titelfoto Vzw Reinaert

Wintervonken mag dit seizoen reeds zijn 5de kaarsje uitblazen! Op 7 oktober geeft VZW SC Reinaert het startschot voor een nieuwe reeks van 4 intieme concerten in zaal Sfeervelde in Beervelde.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Willy Niky Expo Sep Okt 23 © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

En dat bewijst het kunstenaarskoppel Niky Martin en Willy Steyaert – die in 2022 cultuurlaureaat werden – met een nieuwe tentoonstelling van hun schilderijen en beeldhouwwerken in hun woning, atelier en tuin.

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2023 - Timon Verbeeck © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op 16 september worden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. U kan sinds midden augustus stemmen voor de publieksprijs. We stellen alle 11 genomineerden voor en vandaag is het de beurt aan TikTokker Timon Verbeeck.

Jean Marie
0 reactie(s)
Westhoek

Tekst - Foto Chantal

Voor een 3-daagse richting Westhoek kiezen we ditmaal een andere invalsbasis om de streek langs landelijke wegen en charmante dorpjes te verkennen. Onze route leidt ons langs WERKEN, een deelgemeente van Kortemark.

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2023 - Wout Schepens © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op 16 september worden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. U kan sinds midden augustus stemmen voor de publieksprijs. We stellen alle 11 genomineerden voor en vandaag is het de beurt aan componist en jazzpianist Wout Schepens

Pagina's

Subscribe to RSS - Cultuur