Cultuur

Bennie
1 reactie(s)
Geen schooltoneel - © Bennie Vanderpiete

Het gerucht ciculeerde al een tijdje in de wandelgangen en werd vandaag officieel bevestigd. Er zal in januari 2023 geen schooltoneel zijn in GBS Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)
Halloween en pompoenen

Tekst JMDB - Foto David Menidrey - tekening MP Mullie ©

Het is vrij nieuw maar commercieel interessant geworden aan de vooravond van november. Halloween valt op 31 oktober en komt van overzee waar het in Ierland, het VK, de USA en Canada al een hele tijd populair is. Pompoenen, lichtjes en verkleedpartijen staan centraal. Het was ook oudejaarsavond in de Keltische kalender.

Jean Marie
0 reactie(s)
Cultuurprijzen 2022 zijn uitgereikt Uyttenhove Lochristi

Tekst JMDB - Foto JMDB/Bennie Vanderpiete

Gisterenavond viel in zaal Uyttenhove het doek voor de culturele families met de uitreiking van de publieks-, carrière- en juryprijs. Drie van de 11 genomineerden werden zo gelauwerd.

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Het levensverhaal van Préparé, het jonge Przewalskipaard

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Fantasie met een boodschap! Nina, een levendige meid uit Wachtebeke schreef vorig jaar toen ze tien was, een verhaal over Préparé, een jonge Przewalski hengst.  Dit jaar gaf ze het boek uit via Boekscout. En bij Nina mag je het gerust letterlijk opnemen. Ze heeft alles zelf geregeld. Uitgeverij Boekscout YO! is een uitgeverij die zich richt tot jeugdige auteurs.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
retro modeshow 800 jaar Zaffelare

Tekst - Foto Evarist Ganzelever ©

Laat de rokjes draaien, laat de rokjes zwaaien... Het was een kleurrijk gebeuren daar, op de catwalk in de Cultuurzaal van het nieuwe Uyttenhove in Lochristi.

Chantal
0 reactie(s)
Grote Goesting naar het Lekkere Westen BB Vijverhof

Tekst - Foto Chantal ©

Voor een ‘Summer’ of ‘Indian Summer’ trip in eigen land trek je met ‘grote goesting’ naar het ‘lekkere westen’, met name de Westhoek. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Kermis in Hijfte 2022 zaal Hermeline

Tekst - Foto © JMDB

Nog tot 10 september zijn er verschillende kermisactiviteiten in Hijfte. Deze voormiddag gingen we de tentoonstelling van Antoon Standaert bezoeken in zaal Hermeline. De rommelmarkt trok bij zo’n mooi werk ook enorm veel volk op zoek naar schatten op straat.

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2022 - © MDC Photography

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto's MDC Photography

Dit jaar wordt een familie de cultuurlaureaat! Stemmen kan nog tot en met 11 september. We stellen u alle genomineerden voor. Na eerder Roger en Benjamin Praet en Filip en Alphonse Naudts, is het vandaag de beurt aan de derde vader-zoon combinatie: Willy De Geest en zijn zoon Jo. 

Bennie
4 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2022 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Dit jaar wordt een familie de cultuurlaureaat! Stemmen kan nog tot 11 september. We stellen u alle genomineerden voor. Deze keer zijn dat Rudy, Koen en Loïse of de familie Coene – De Vriendt.

Jean Marie
0 reactie(s)
ambachtelijk weekend 2022 Lochristi weven

Tekst JMDB - Foto JMDB ©

We trokken met de fiets naar verschillende locaties waar ambacht werd voorgesteld in vele vormen. Ook vandaag kan je een bezoekje brengen aan deze diversiteit van kunstig ambacht en technieken in Beervelde, Lochristi, Zaffelare en Zeveneken. Het thema is dansen en muziek, al speelden weinigen daarop in.

Pagina's

Subscribe to RSS - Cultuur