Cultuur

Jean Marie
0 reactie(s)
Joris Robert jeugdlaueraat 2019 Jessie Coppens

© JMDB

Voor de vijfde keer werd het jeugdlaureaat uitgereikt. Na Erwin Van Damme in 2017 werd Joris Robert gelauwerd voor zijn lange carrière binnen de jeugdwerking van Lochristi en in het bijzonder van jeugdhuis Lodejo. 

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lo-art Beervelde

© JMDB

Met het project ‘Vertel ons geen sprookjes’ brengt het kunstenaarscollectief Lo-art een kleurrijk en tot de verbeelding sprekend artistiek pallet onder en rond de Beerveldse kerktoren.

Jean Marie
0 reactie(s)
Kunst Zaffelare

© JMDB

In de oude brouwerij in de Kerkstraat 24 in Zaffelare bij de familie Neyt kun je dit weekend genieten van een mooie tentoonstelling.

Jean Marie
0 reactie(s)
Willen is Kunnen Lochristi koninklijke harmonie

Met een nieuw logo, een boek, een tentoonstelling in het gemeentehuis en bier ‘Lowik’ werd 200 jaar Koninklijke Harmonie ingezet.

Jean Marie
0 reactie(s)
Con-struct nieuwe eigenaar Feestpaleis

© Bennie Vanderpiete

De nieuwe eigenaar en zaakvoerder Peter Vermeulen van Con-struct bvba wil het Feestpaleis en het braakliggend stuk erbij ontwikkelen.

Jean Marie
0 reactie(s)
kunstacademie ter beuken Lochristi

© JMDB

Vanaf september starten 20 academies in Oost-Vlaanderen met opleidingen voor muziek en woord voor leerlingen vanaf 6 jaar. Ze kunnen ook met nieuwe opleidingen uitpakken. Kunstacademie Lokeren heeft sinds een aantal jaar ook een vestiging in Lochristi, die financieel werd ondersteund. De oppositie had hieromtrent kritiek omdat er al een muziekschool is.

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen 2018

Vandaag gaan de Zaffelaarse Belevenissen van start met – gedurende 4 dagen – een erg gevarieerd programma. Maandag is de absolute topdag.

 

Bennie
0 reactie(s)

Volgende week zijn er terug de Zaffelaarse Belevenissen. Op vrijdagavond treedt Steven Goegebuur op tijdens de traditionele Comedy Night. Lochristinaar mag 5 x 2 vrijkaarten weggeven.

Chantal
0 reactie(s)
Beeldenroute Lissewege

© Chantal Blondeel

In de groene polderweiden naast de eeuwenoude graanschuur, pardoes in de polders, in en onder de imposante polderkathedraal van Lissewege, daar staan, hangen en liggen tientallen sculpturen van oude en jonge kunstenaars. Ze pronken er als geboetseerde, geknutselde vruchten van denken en kunnen, vol lef en schroom.

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Parochiale Kring Dekenijstraat Lochristi

© JMDB

Zomeravonden als deze van de laatste weken nodigen uit tot een wandeling. Het lichte briesje verdrijft de schroeiende hitte van de dag en geeft je de kans om de hersenspinsels en de drukte van de dag van je af te zetten. Al kuierend kom je zo gebouwen en tuinen tegen, versierd met verrassende kunstwerken. De bloemen mogen dan verwelkt zijn, kunst trotseert de droogte.

Pagina's

Subscribe to RSS - Cultuur